25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Miran Blatnik odgovarja Permanovi: »Žal nam ni uspelo izpeljati tega posla, ker se nam je iztekel rok predvsem zaradi nenormalnega in večkratnega povišanja cen«

Opozorili smo, da se je razvpiti Ivan Gale zdaj, ko so bile njegove navedbe postavljene na laž, skupaj z medijskim mainstreamom lotil še soproge premierja, zdravnice Urške Bačovnik Janša, češ, da je posredovala za sklenitev posla s podjetjem moža predstojnice infekcijskega oddelka v SB Celje, gospodom Miranom Blatnikom. Janševa soproga se je na vprašanja novinarke POP TV Suzane Perman že odzvala na Twitterju (TUKAJ), zdaj se je s pismom novinarki Permanovi oglasil tudi Blatnik. Slednji je med drugim zapisal: »Žal nam ni uspelo izpeljati tega posla, ker se nam je iztekel rok predvsem zaradi nenormalnega in večkratnega povišanja cen tako opreme kot tudi zaradi velikih problemov pri zagotovitvi  prevozov, ki so trg z zaščitno opremo privedle do kaotičnih razmer in bi s cenami, ki smo jih ponudili dobesedno samo propadli.

 

Torej, nismo zaslužili niti centa, nihče nam ni pomagal tako ali drugače pri poslu, nimamo nobenih povezav s politiko, nihče ni v nobeni stranki, vložili pa smo ogromno dela in samo hoteli pomagati.

Vam, kot odlični novinarki pa želimo predvsem veliko pozitivnih zgodb, saj te ljudje v teh časih najbolj potrebujemo in upamo, da ste zadovoljna z  odgovori in glede na to, da so bile naše aktivnosti le dobronamerne s ciljem pomagati v veliki stiski zdravstvenim delavcem na prvi bojni liniji, v kateri deluje tudi moja žena kot infektologinja z svojimi sodelavci, resnično nimamo kaj dodati.«

V nadaljevanju objavljamo celotno (nelektorirano) pismo gospoda Mirana Blatnika:

Spoštovana g. Suzana Perman,

Vsekakor vam z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja, ki ste  jih zastavili. Tako kot smo že podali izjavo za  dejstva in ostale medije, odgovarjamo tudi vam.

Najprej, zakaj smo se sploh odločili, da posredujemo ponudbo. Takoj po uvedbi kriznih razmer v Sloveniji po 13.03.2020, sem resnično tudi od svoje žene, ki je predstojnica infekcijskega oddelka celjske bolnišnice praktično vsak dan  slišal, kakšno pomanjkanje zaščitne opreme je v bolnišnici in da delajo resnično z minimalnimi zalogami zaščitnih sredstev in da  določenih izdelkov tudi kronično primanjkuje, ter da jo skrbi za svoje sodelavce, kajti bolniki z covid 19 so na oddelek že prihajali, zato smo samo informativno poklicali svoje poslovne partnerje in prijatelje na kitajsko ( saj imamo na teh trgih kar nekaj dobrih poslovnih vezi, ki smo jih stkali v zadnjih letih)  in se pozanimali, če je možno dobiti in zagotoviti določeno zaščitno opremo, kjer je bil poudarek na zaščitnih maskah. V tistem trenutku se je panika na trgu že začenjala, a so bili odzivi še pozitivni in zato smo tudi pripravil ponudbo za blagovne rezerve. Vsekakor ne zanikam, da se žena ne  pozna z g. Urško Bačovnik Janša, saj skupaj delata  v isti bolnišnici, kar je pa tudi vse, s tem da direktnega kontakta niti jaz niti moja žena na to temo nisva nikoli imela z g. Urško Bačovnik Janša. So pa vsi odgovorni v zdravstvu bolnišnice iskreno in dobronamerno iskali pot kako zagotoviti zaščitno opremo svojim sodelavcem, ki je takrat praktično res ni bilo veliko.

Vsekakor smo posredovali blagovnim rezervam ponudbo in  tudi uspeli  podpisati pogodbo. Res smo dobili pogodbo za večjo količino zaščitne opreme in  če bi takrat vedeli, kaj se bo zgodilo tako na kitajskem kot tudi v Sloveniji, tega posla ne bi nikoli podpisali, saj je bil ves riziko na naši strani, saj nismo prejeli od države nobenega denarja ali kredita v katerikoli obliki , kaj šele, da smo se s komerkoli dogovarjali o kakršnikoli provizijah, saj tudi glede na ekstremna povišanja cen in tudi glede na to, da smo podali vlogo za manjše povišanje cen, le te odobritve nismo nikoli dobili in so bile potrjene cene na pogodbah tudi zadnje oziroma končne, kar je pa najbolj pomembno, da smo ponudili ugodne cene v iskreni želji res samo pomagati. Po več kot mesecu dni trdega dela, ko so cene zaščitne opreme na kitajskem poletele v nebo, ko so se spreminjali pogoji iz ure v uro, ko se je cena prevoza za kg blaga dvignila iz nekaj Eurov na 15€ in več, ko je kitajska vlada spreminjala pogoje iz dneva v dan, smo ugotovili, da smo se lotili skoraj nemogočega posla, ki ga ni uspelo izpeljati tudi mnogo drugim podjetjem . Na koncu pa iz vseh strani letijo samo obtožbe in očitki, kdo je kakšen posel dobil, koliko je zaslužil in kako naj bi se razdeljevale provizije, nikoli pa o tem v kašne tvegane posle so šla podjetja, tudi z možnostjo, da blago ne pride do cilja ali da ga doma tudi zavrnejo.

Žal nam ni uspelo izpeljati tega posla, ker se nam je iztekel rok predvsem zaradi nenormalnega in večkratnega povišanja cen tako opreme kot tudi zaradi velikih problemov pri zagotovitvi  prevozov, ki so trg z zaščitno opremo privedle do kaotičnih razmer in bi s cenami, ki smo jih ponudili dobesedno samo propadli.

Torej, nismo zaslužili niti centa, nihče nam ni pomagal tako ali drugače pri poslu,  nimamo nobenih povezav s politiko , nihče ni v nobeni stranki, vložili pa smo ogromno dela  in samo hoteli pomagati.

Vam, kot odlični novinarki pa želimo  predvsem veliko pozitivnih zgodb, saj te ljudje v teh časih najbolj potrebujemo in upamo, da ste zadovoljna z odgovori in glede na to, da so bile naše aktivnosti le dobronamerne s ciljem pomagati v veliki stiski zdravstvenim delavcem na prvi bojni liniji, v kateri deluje tudi moja žena kot infektologinja z svojimi sodelavci, resnično nimamo kaj dodati .

Lep pozdrav,

Blatnik Miran

Zadnje novice

Sorodne vsebine