30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Ministrstvo za javno upravo dobilo novega sekretarja Boštjana Jambroviča

Piše: C. R.

Vlada je na včerajšnji seji za novega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo imenovala Boštjana Jambroviča. Za direktorja Uprave za vojaško dediščino so danes imenovali dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Roka Janeza Šteblaja, medtem ko vlada ni dala soglasja k imenovanju Igorja Ž. Žagarja za direktorja Pedagoškega inštituta.

Imenovanje državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo je predlagal minister Boštjan Koritnik, Jambrovič pa bo mandat nastopil 15. novembra. Na ministrstvu za javno upravo bosta tako odslej delovala dva državna sekretarja, poleg Jambroviča še sedanja državna sekretarka Urška Ban.

Vlada pa na današnji seji ni podala soglasja k imenovanju sedanjega vršilca dolžnosti Igorja Ž. Žagarja za direktorja Pedagoškega inštituta. Upravni odbor inštituta je sicer Žagarja septembra ponovno imenoval za direktorja za petletno obdobje, a mu je vlada, tako kot že lani, soglasje odrekla.

Kot je zapisano v obrazložitvi vladne odločitve, kandidat kljub večletnemu vodenju Pedagoškega inštituta ni izkazal vizije razvoja Pedagoškega inštituta. “Po mnenju vlade tudi ni predstavil razvojnih rešitev za inštitut na njegovih ključnih področjih financiranja, organizacije glede projektov in podpore k tem, ter sodelovanja z univerzami,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Že lanskoletna odločitev vlade, da Žagarju ne izda soglasja k vnovičnemu imenovanju, je sicer v strokovni javnosti naletela na nestrinjanje.

Med današnjimi kadrovskimi odločitvami vlade je tudi imenovanje dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Uprave RS za vojaško dediščino Roka Janeza Šteblaja za petletni mandat. Uprava je sicer delo začela junija letos, združuje pa naloge, prej razdeljene na tri ministrstva, poroča STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine