-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Minister Cigler Kralj: »Ključno je izboljševanje delovnih in življenjskih pogojev v Evropski Uniji«

Piše: gov.si

V ponedeljek, 14. junija 2021, se bodo v Luksemburgu na zasedanju Sveta EU sestali ministrice in ministri za zaposlovanje in socialno politiko. Ministri bodo med drugim razpravljali o nadaljnjih korakih o krepitvi socialne Evrope s poudarkom na izvajanju zavez, dogovorjenih na Socialnem vrhu maja 2021 v Portu. Zasedanja se bo udeležil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

 Minister Cigler Kralj je ob tem dejal: »Močno podpiram zaveze, ki smo jih sprejeli na Socialnem vrhu in bodo izboljšale delovne in življenjske pogoje ljudi v Evropski Uniji. Tudi prioritete našega predsedovanja so vezane na nadaljnje razprave o krepitvi socialne Evrope.« Minister se zelo veseli tudi sprejetja predloga priporočila Sveta o vzpostavitvi evropskega jamstva za otroke, katerega cilj je preprečevanje socialne izključenosti pomoči potrebnih otrok z zagotavljanjem dostopa do ključnih storitev.

 Ministri bodo razpravljali tudi o predlogu Direktive o ustreznih minimalnih plačah ter o novih izzivih za socialni dialog in kolektivno povezovanje. Predvidoma bodo sprejeli sklepe Sveta o delu na domu, socialno-ekonomskem vplivu COVID-19 na enakost spolov in strategiji za pravice invalidov 2021–2030.

 Seznanili se bodo s poročilom o napredku predloga Evropskega parlamenta in Sveta o krepitvi uporabe načela enakega plačila za enako delo ter predloga direktive Sveta o izvajanju načela enakega obravnavanja oseb.

 Ob zaključku zasedanja bo minister Janez Cigler Kralj predstavil prednostne naloge v času slovenskega predsedovanja na področju zaposlovanja, socialne politike in enakih možnosti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine