17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Minister Aleš Hojs v zgodovinskem nastopu na Tarči povsem povozil voditeljico: “Danes je bil Aleš Hojs Luka Dončič, preigraval jo je in zadeval koš za košem!”

“A se da Aleša Hoja, kako kaznovati, ker je mirno, odločno in z argumenti svinjsko sesul vnaprejšnji scenarij Tarče? Tega ne smemo dovoliti, ker napada temeljno komunistično izročilo “laž je nesmrtna duša komunizma”,” je glede četrtkove oddaje Tarča na temo politizacije ali depolitizacije policije komentiral dolgoletni novinar in urednik Vinko Vasle. Pohval na račun ministra za notranje zadeve na družabnih omrežjih nikakor ne manjka, saj je ta povsem sesul vsa podtikanja. “Danes je bil Hojs Luka Dončič, preigraval jo je in zadeval koš za košem,” je glede poteka oddaje, ki jo je vodila ErikaŽnidaršič, komentiral eden izmed uporabnikov. 

 

Uredništvo oddaje Tarča je za uvod v novo sezono pripravljalo nov napad na vlado, tokrat o policiji in domnevnih nezakonitostih, pritiskih ter politizaciji. V oddajo so bili vabljeni Miroslav Žaberl s fakultete za varnostne vede, nekdanji direktor Sove in strokovnjak za policijsko pravo Andrej Rupnik, poslanec SD in predsednik KNOVS Matjaž Nemec ter minister za notranje zadeve Aleš Hojs kot glavna tarča oddaje.

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič je Hojsu uvodoma očitala, kako naj bi si ta policijo tako rekoč popolnoma podredil, na kar pa je Hojs odgovoril, da nikogar na policiji ni zamenjal. “Dal sem predlog vladi, da se zamenja direktorja policije. To smo storili dvakrat in sicer na začetku mandata in potem, ko je Anton Travner odstopil. Kadre v policiji menja direktor policije, direktorje na direktoratu na ministrstvu pa imenujem jaz,” je izpostavil in ob tem v vednost povedal, da smo imeli v času osamosvojitve 15 ministrov za notranje zadeve in 15 direktorjev policije. “Torej lahko si predstavljate, da je vsak minister in to je povsem normalno, želel delati z ljudmi, ki si jih je sam izbral. Izbere si lahko direktorja policije in direktorja direktoratov.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine