-1.4 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Milan Krek s položaja direktorja NIJZ odstopil zaradi napadov na njegove sodelavce

Piše: Andrej Žitnik

Milan Krek, direktor NIJZ-ja, ki ga je vodil skozi glavnino pandemije koronavirusne bolezni je v svoji kolumni za Portalplus opisal pretresljivo zgodbo z mlini na veter, ko se je politika laično odločila, da ga bo odstavila, zato ker je sodeloval v vladi neprave barve. Prepričan je, da so poskusi njegove odstavitve povsem mimo pravil. Na koncu je odstopil le zato, ker ni želel škoditi kolektivu, saj se je politika začela spravljati tudi na njegove sodelavce.

Čeprav, kot pravi, so se ravno znotraj kolektiva nekateri, ki jim je pomagal, zarotili proti njemu. Poudarja, da odhaja, čeprav zavod prvič v zgodovini posluje pozitivno. Zamenjali so ga s politično nastavljenim vršilcem dolžnosti, on sam pa sicer nikoli ni pripadal nobeni politični opciji – njegov edini greh je bilo sodelovanje v Janševi vladi.

Politike je obtožil, da so sledili linču ulice, ker ga niso bili sposobni ustaviti. Spomnimo, da je dr. Kreka na ulici napadel raper Zlatan Čordić s pajdašem in ga več ulic verbalno zlorabljal ter poniževal, nad čimer se je zgražala vsa Slovenija.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine