22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Hvaležnost pa taka! Ilegalni migranti članom posadke ladje, ki jih je rešila, grozili, da jim bodo prerezali grla!

Več kot 60 migrantov se je pozno v četrtek le lahko izkrcalo z ladje italijanske obalne straže v pristanišču na Siciliji. Italijanski notranji minister Matteo Salvini je namreč v četrtek sprva prepovedal izkrcanje zaradi domneve, da je bilo več migrantov vpletenih v upor na ladji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Konec prejšnjega tedna je italijanska oskrbovalna ladja Vos Thalassa v Sredozemskem morju rešila 67 migrantov, med njimi ženske in otroke, ki so jih nato premestili na ladjo obalne straže Diciotti. Ta je v torek vplula v pristanišče v mestu Trapani, a migrantom sprva niso dovolili izkrcanja.

Pojavila so se namreč poročila, da so se nekateri migranti, ko so bili še na oskrbovalni ladji, uprli, ker so se zaradi smeri plovbe prestrašili, da jih bodo vrnili v Libijo. Posadka ladje se je po poročanju italijanskih medijev zaklenila v nadzorno sobo, od koder so poklicali na pomoč.

“Obkrožili so jih, jih potisnili in s potezami kazali, da jim bodo prerezali grla,” je dejal Christopher Savoye, poroča Daily Mail.

V torek pozno zvečer pa so nato rešeni migranti le stopili na kopno, kamor sta jih pospremili policija in obalna straža.

Italijanski premier Giuseppe Conte je v torek pojasnil, da jih bodo s krova ladje izpustili, ko jih bodo identificirali, osredotočili pa so se predvsem na tiste, ki so bili domnevno vpleteni v upor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine