1 C
Ljubljana
sobota, 9 decembra, 2023

Migracije kot orožje

Piše: Dr. Andreja Valič Zver

»Wir shaffen das! Uspelo nam bo!« se je leta 2015 zaklinjala tedanja nemška kanclerka Angela Merkel in žugala vsem, ki smo z nejevero, dvomi in strahom spremljali horde ilegalnih migrantov, ki so se brez zavor valile proti tedaj še večinoma slabo branjenim ali pa sploh ne branjenim mejam EU.

Merklova s svojo politiko odprtih meja je le še slab zgodovinski spomin, ki počasi drsi v pozabo, a njeno vabilo migrantom ostaja šokantno aktualno. Znova smo priče neslutenim valovom ilegalnih migrantov, ki neusmiljeno penetrirajo mejne in druge države EU, med njimi tudi slovensko. O tem je bilo prelitega že veliko črnila, tudi z moje strani. Slovenija se pod taktirko Golobove vladne garniture pospešeno spreminja v ilegalni migrantski žep, obeta pa se še poslabšanje stanja. Ljudi ob meji je upravičeno strah, kaj bosta prinesla naslednja noč in nov dan.

A če je stanje zlasti na slovenski južni meji iz dneva v dan bolj alarmantno, bi situacijo na italijanskem otoku Lampedusa mirne duše lahko označili za »vojno stanje«, kot je potarnal podpredsednik italijanske vlade Salvini in dodal še, da gre pravzaprav za »konec Evrope«. Med zadnjim koncem tedna je obale Lampeduse doseglo več kot 10.000 ilegalnih migrantov, v veliki večini odrasli moški. Žensk in otrok med njimi skorajda ni. Število ilegalnih migrantov že štirikratno presega število prebivalcev otoka, ki so v strahu za svoja življenja in premoženje organizirali samoobrambne enote, saj jih italijanska policija ni več zmožna zavarovati. Na otoku so se vzpostavile t. i. cone no go, kamor policija nima več dostopa. Spopadi med ilegalnimi migranti so na dnevnem redu. Prejšnji teden je neki francoski novinar na spletnih omrežjih objavil prispevek, v katerem je poudaril, da so mu uradniki EU svetovali, naj nikar ne snema izjav ilegalnih migrantov. Ti so namreč prostodušno izjavljali, da ne bežijo pred vojno ali nasiljem, ampak so preprosto »ekonomski migranti«. Gre za eklatanten primer sprevračanja resnice v prid teoriji  »replacement of population« ali nadomeščanja populacije, ki jo med drugim oznanjajo tudi dokumenti OZN.

Ilegalne migrante razseljujejo po vsej Italiji, v naslednji fazi pa naj bi jih na svoja pleča prevzele tudi druge članice EU. A že vnaprej vam zagotavljam, da Poljska pod Morawieckim in Madžarska pod Orbánom zagotovo ne bosta podlegli diktatu bruseljskih uradnikov. Kar zadeva Slovenijo, naj bom zaradi medlega in podložniškega odziva Golobove falange glede sprejemanja ilegalnih hord ustrezno skeptična. Dejstvo je, da ogromno ljudi, tudi v obliki »nevladnih organizacij« služi velike denarje na račun takih ali drugačnih »projektov« v zvezi z ilegalnimi migranti. Dejstvo je tudi, da z ilegalnimi migracijami bogato služijo kriminalci vseh vrst. Dejstvo pa je tudi, da oslabitev EU in evropskega prostora nasploh koristi mnogim, ki imajo z Evropo slabe namene. Pa naj vas spomnim le na Putinove morilske osvajalne pohode in kitajski nebrzdani »dolgi pohod« na svetovni vrh.

Ob koncu kratkega razmisleka naj navedem, da v zadnjih dneh približno 6000 ilegalnih migrantov vsakodnevno (!) vdre tudi čez ameriške meje. Zanimivo, tudi med njimi ni žensk in otrok, le mladi moški. Bidnova vlada jih razseljuje po ZDA, kjer večinoma obtičijo na plečih davkoplačevalcev in čakajo na … Koga ali kaj? Morda nova navodila? Pomenljivo dejstvo je, da zaradi ilegalnih migrantov New York kolapsira, vedno bolj opotekajoči se predsednik Biden pa ob svojem komajda razumljivem govoru na sedežu OZN v New Yorku nima časa za obupanega newyorškega župana Adamsa.

Narobe svet, bi porekli, če nam ne bi prišel pred oči dokument OZN o zamenjalni migraciji (»Replacement Migration: Is it a Solution to Declining and Ageing Populations?«) iz leta 2000. Po njem naj prebivalstvo Evrope ne bi preseglo 728 milijonov ljudi. A zaradi staranja prebivalstva naj bi Evropa vsako leto v obdobju 1995–2050 sprejela 1,8 milijona migrantov! Do leta 2050 naj bi tako migranti in njihovi potomci dosegli število 127 milijonov oziroma skoraj 18 odstotkov evropskega prebivalstva.

V tem grmu torej tiči zajec. Svetovne »elite«, ki nam diktirajo t. i. brezogljično družbo in podobne samouničevalne nesmisle, Evropejcem in zahodni civilizaciji namenjajo vse bolj obrobno vlogo. Ilegalne migracije so močno orožje v njihovih krempljih. Slovenke in Slovenci smo v teh globalnih scenarijih znova – kot že dostikrat doslej – le drobižek v denarnici. In Golobova garnitura nas žal poslušno vodi pred strelski vod.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine