-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Menjava na Gregorčičevi: Barbutovski odhaja že po dobrih dveh mesecih

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Dragan Barbutovski odhaja z mesta vršilca dolžnosti direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom), so v kabinetu predsednika vlade potrdili za STA. Nova24TV na pojasnila še čaka.

Prvi je neuradno informacijo o odhodu Barbutovskega objavil Dnevnik, ki kot razlog navaja spor znotraj največje vladne stranke Gibanje Svoboda. Po navedbah časnika naj bi šlo za rezultat različnih pričakovanj glede načina in metod dela. Kdo ga bo nasledil, za zdaj še ni znano. Ne bi bilo pa nenavadno, da bi v luči kadrovskih premikov režimskega medija Necenzurirano mesto ponudili Primožu Cirmanu, kot edinemu iz novinarske druščine, ki še ni dobil državne službe.

Barbutovski za STA za zdaj ni bil dosegljiv, sogovorniki v kabinetu predsednika vlade in na Ukomu, ki jih je STA uspela priklicati, pa so bili nad informacijo presenečeni.

Zdržal je dobra dva meseca

Vlada pod vodstvom Roberta Goloba je sicer Barbutovskega na čelo Ukoma, kjer je nasledil Uroša Urbanijo, imenovala na prvi seji vlade, 1. junija. Barbutovski je bil dotlej direktor slovenskega British Councila. Barbutovski sicer ni bil vešč komuniciranja, saj je na socialnih omrežjih vzpostavljal cenzuro in blokiral sledilce, z bizarnimi argumenti opravičeval pot otrok predsednika vlade v tujino in prenehal z izvajanjem analiz poročanja nacionalnega medija RTV.

Njegov odhod pa pomeni, da je na Gregorčičevi ulici, kjer je sedež vlade in Ukoma, vrelo že dlje časa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine