16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Medij, ki se je razpisal o »skrajno desnem medijskem imperiju« v Sloveniji, navaja kot strokovnjake levičarske novinarje, financiral pa ga je tudi milijarder George Soros 

 

Piše: A. S.  

Mednarodni spletni medijski portal Bellingcat je nedavno objavil članek, v katerem se je avtor razpisal o »skrajno desnem medijskem imperiju« sedaj že bivšega predsednika vlade Janeza Janše. Pri tem je povzel predvsem trditve slovenskih levičarskih medijev.

V čanku med drugim izpostavlja tudi določene intervjuje tednika Demokracija. Vendar pa se je pri tovrstnih člankih treba vprašati predvsem, kakšni so nameni njihovih avtorjev, kdo so pravzaprav »strokovnjaki«, katerih trditve se navajajo, in pa kdo tovrstne medije financira. Če se bolj podrobno posvetimo tem vprašanjem, postane kmalu razvidno, da ne gre za objektivne trditve, temveč za ideološko obarvane levičarske propagandne tekste, katerih namen je očrniti vse, ki ne delijo njihovih nazorov.

Avtor omenjenega članka je novinar Michael Colborne, o katerem lahko na spletni strani medija Bellingcat preberemo, da je vodja »Bellingcat Monitoring« projekta, katerega namen je spremljanje in preiskovanje »skrajne desnice« v Srednji in Vzhodni Evropi. Nadalje so glavni slovenski »strokovnjaki«, na katere se sklicuje, novinar Erik Valenčič in avtor članka »Koalicija sovraštva II«, ki ga je lansko leto objavila Mladina, Domen Savič, ki na svojem portalu in preko svojega medija Državljan D že več let piše o domnevnem »financiranju sovražnih medijev«, in vsepovprek razmetava z oznakami kot so »fašisti« in »neonacisti«, in Anuška Delić, raziskovalna novinarka, ustanoviteljica in odgovorna urednica bloga Oštro.

Kdor spremlja slovensko medijsko krajino, bo vedel, da ne gre za »neodvisne« ali »objektivne« novinarje in strokovnjake, temveč za ljudi, ki so izrazito usmerjeno v levo in si gradijo kariere na tem, da naj bi »razkrivali« skrajno desnico v Sloveniji. Njihove trditve zato ne gre jemati kot objektivno resnico, temveč kot ideološko agendo, katere cilj je utišati svoje nasprotnike in omejevati svobodo govora vsem, ki ne podpirajo množičnih migracij ali uvajanja spolne teorije v šole, in podobno.

Še bolj zgovorni pa so podatki o tem, kdo financira Bellingcat, ki sicer navaja, da je »neodvisen mednarodni kolektiv raziskovalcev«. Medtem ko sprejema sredstva od Evropske unije in od »največje dobrodelne nizozemske loterije«, Nizozemske poštne loterije, naj bi v letih 2019 in 2020 prejel tudi velike zneske od zahodnih pogodbenih obveščevalnih služb, kot so Zandstorm CV, Adam Smith International, Zinc Network in drugih, ki naj bi v preteklosti v Siriji nudile podporo tudi džihadističnim skupinam. Kam pes taco moli pa postane še bolj jasno, če pobrskamo po arhivih britanskega levičarskega medija Guardian, kjer lahko najdemo intervju z ustanoviteljem Bellingcata, Elliotom Higginsom, iz leta 2018. Precej pričakovano ob tem naletimo na ime znanega financerja tovrstnih propagandnih medijev in nevladnikov, poslovneža judovskih korenin, Georgea Sorosa. Ko je govoril o financiranju Bellingcata, je namreč Higgins poudaril, da dobijo veliko denarja od donatorjev, kot je Fundacija za odprto družbo, ki jo je ustanovil Soros. Gre torej, ne za »neodvisen« medij, temveč za še eno kolesce medijske propagandne mašinerije globalističnih mednariodnih elit.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine