14.5 C
Ljubljana
sreda, 12 junija, 2024

Matjaža Nemca čaka kazenska ovadba, ker je z lažno afero očrnil Mahniča in Bauerjeve svate označil za neonaciste

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Žiga Bauer bo tožil Matjaža Nemca, ker je svate z njegove poroke označil za neonaciste. “Nihče izmed nas ni nacist in ne bomo pustili, da se še naprej izvaja javni linč globoke države, ker se bližajo volitve in globoka država potrebuje afero, da očrni Žana Mahniča in aktualno vlado,” je poudaril Bauer. Minuli ponedeljek je namreč predsednik Komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb na izredni seji preverjal nadzor nad skrajno desnimi skupinami, nato pa so mediji pokazali sliko z Bauerjeve poroke, na kateri naj bi se Mahnič druži z neonacisti.

Na sejo Knovsa je Matjaž Nemec povabil tudi “raziskovalnega novinarja” Erika Valenčiča, sicer levičarskega ekstremista, ki pa je povedal, da odkar preiskuje neonacistična gibanja, vedno znova, ko gleda njihove povezave, pride do Žana Mahniča. Nemec je tako na Mahniča naslovil vprašanje, ali je on tisti vezni člen, ki omogoča komunikacijo med kabinetom predsednika vlade in rumenimi jopiči. 25. avgusta se je torej zgodil sramotni medijski linč globoke države. Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec je pred novinarji dejal, da obstaja slika iz leta 2019, kjer se državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič druži z neonacisti. Mediji so pokazali sliko s poroke Žige Bauerja, kjer je na sliki skupaj s svati. Valenčič, ki je bil pred leti sicer pripadnik Živega ščita s katerim je skupina levičarskih aktivistov skušala zaščititi iraškega diktatorja Sadama Huseina, je kasneje v posnetku s prstom pokazal nanj in ga označil za nacista, kakor tudi Žana Mahniča, ki je stal poleg Bauerja.

“Matjaž Nemec in Erik Valenčič sta se poslužila najbolj podle in nizkotne oblike osebne diskreditacije ter nas vse javno popolnoma ponižala. Moje svate, mojo ženo in mene je Matjaž Nemec javno pred mediji označil za neonaciste, čeprav nihče od svatov na sliki ni niti član oziroma članica nobene politične stranke niti ni nihče vključen v kakršnokoli gibanje,” je sporočil Bauer in pojasnil, da gre le za osebne prijatelje, ki so bili gostje na njuni poroki. “Nihče izmed nas ni nacist in ne bomo pustili, da se še naprej izvaja javni linč globoke države, ker se bližajo volitve in globoka država potrebuje afero, da očrni Žana Mahniča in aktualno vlado,” je poudaril Bauer. V nadaljevanju je še povedal, da so jih vse televizije, tudi javna RTV, javno linčale, čeprav z nacizmom nimajo popolnoma nič skupnega temveč je v celoti jasno, da nacizem in fašizem obsojajo, saj sta ta dva režima vojaško intervenirala v naši domovini in pobijala slovenski narod.

foto: Zajetje zaslona

Vsi svatje, Bauerjeva žena in Žiga Bauer bodo Matjaža Nemca in Erika Valenčiča kazensko ovadili, saj so bili medijsko linčani in popolnoma ponižani s strani kvazi neodvisnega novinarja ter poslanca državnega zbora. “Ne moremo verjeti, da lahko predstavnik ljudstva državljane republike Slovenije, ki mu preko davščin plačujemo visoko plačo, na tak primitiven način javno blati in ponižuje ljudi. Tako lep in edinstven dogodek kot je poroka, so nam Nemec, Valenčič in mediji popolnoma uničili, kar bo z nami ostalo za vedno,” je  še sporočil Bauer.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine