-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Matjaž Nemec, poslanec in podpredsednik SD, živi v vzporednem vesolju; ne pozna osnovnih pravil in zakonitosti parlamentarne demokracije

Avtor: Janja Strah

Matjaž Nemec je poslanec, podpredsednik SD in predsednik KNOVS. Glede na funkcije, ki jih zaseda in jih je zasedal (bil je podpredsednik Državnega zbora RS in tudi asistent predsednika republike Boruta Pahorja), bi človek pričakoval, da ve, kako deluje parlamentarna demokracija. A bodisi ne ve, bodisi zlobno manipulira.

Sodobni progresivisti so v svet prinesli novost – svojevrstno razlago nekaterih pojmov. Ker gre za izobražene ljudi, ki že dolgo delujejo ali pa so delovali v politiki, bi težko rekli, da ne poznajo ustroja parlamentarne demokracije. Po vsej verjetnosti gre za namerno in zlobno manipuliranje, za življenje v vzporednem svetu, kjer zavajajo ljudi. Medijski mainstream to povzema in predstavlja kot suho zlato ter (ne)hote sodeluje pri destrukciji.

Tako (denimo lani) Rajko Pirnat, ki ima sebe za ustavnega pravnika, »ni vedel«, da tožilstvo spada pod izvršilno vejo oblasti, ampak je namigoval, da gre za samostojno in neodvisno vejo oblasti.

Matjaž Nemec je šel pred dnevi še dlje. Ko je našteval, kdo vse je bil na dan protestov v operativnih štabih policije, je omenil direktorja policije Antona Olaja, notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja za nacionalno varnost Žana Mahniča in državnega sekretarja na MNZ Franca Kanglerja. To se je sicer kasneje izkazalo za laž (Hojs je predložil dokaze, da je bil v tujini), a Nemec se je vprašal: »Kje je delitev oblasti?« Kar je pomenilo, da našteti spadajo pod različne veje oblasti. Resnica je (tako velja v parlamentarnih demokracijah), da vsi štirje našteti spadajo pod izvršno oblast.

Nemec je včeraj izrekel še eno neumnost iz svojega vzporednega vesolja (čeprav bi lahko rekli, da je namenoma zavajal). »”Politični vrh je bil ob najhujših protestih fizično prisoten v operativnih štabih,” je kot ključno informacijo nadzora na GPU izpostavil predsednik Knovsa Matjaž Nemec,« je poročal portal N1.

Matjaž Nemec očitno tudi ne ve, kdo je politični vrh. V Sloveniji politični vrh sestavljajo: predsednik DZ RS (Igor Zorčič), predsednik DS RS (Alojz Kovšca), predsednik Vlade RS (Janez Janša) in predsednik RS (Borut Pahor).

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine