7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Matej Tonin: V teh dneh smo vsi “ISKRENI” in moramo s podpisom peticije podpreti svobodno, vrednotno pluralno in odprto Slovenijo

Piše: Nina Žoher (Nova24TV)

Na javnem razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je Zavod Iskreni.net, ki zagovarja družinske in krščanske vrednote, dobil 130.200 evrov. Ker gre pri tem po prepričanju opozicije za hud precedens, opozicija zahteva, da minister Janez Cigler Kralj prevzame odgovornost in odstopi.

“V NSi ministra Cigler-Kralja močno podpiramo in mu predvsem čestitamo za pogum in pokončnost,” je poudaril predsednik stranke NSi Matej Tonin in ob tem dodal, da v Sloveniji potrebujemo različnost pogledov in pluralnost vrednot, predvsem pa več strpnosti, spoštljivosti in soočanja na podlagi argumentov.

Celotna zgodba se je začela s tem, ko je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobilo evropska sredstva v vrednosti dveh milijonov evrov z namenom izvedbe razpisa za pomoč ranljivim skupinam za lažje soočenje z epidemijo. Sredstva so bila s strani razpisne komisije razdeljena med 17 uveljavljenih društev, ki nagovarjajo različne skupine ljudi, so regionalno gledano razpršena in nazorsko različna in uravnotežena.

Sredstva so tako šla v roke SOS telefona, Karitasa, Rdečega križa, Ozare, Kraljev ulice, Zveze prijateljev mladine, Inštituta za proučevanje enakosti spolov, Spominčice …in Zavoda za kulturo življenja – Iskreni. Ker pa slednji zagovarja družinske vrednote in podpira tradicionalno družino kot skupnost moža in žene, se je s strani “strpnega in naprednega dela” slovenske politike in civilne družbe vsul pravi stampedo, opozarja minister za obrambo Matej Tonin. “Označeni so bili za mračnjake, nazadnjake in seveda tudi homofobe. Ker naj bi bil nekaj let med ustanovitelji zavoda minister Cigler Kralj in ker naj bi v zavodu pomagal kot prostovoljec, zavod ne bi smel kandidirati na javnih razpisih in biti upravičen do javnih sredstev.”

Za obračun dovoljena vsa sredstva
V gonji proti zavodu, ki jo Tonin označuje kot pravcato “sveto” vojno, v javnosti vsak dan vznikne nova zgodba, kaj vse naj bi šlo pri izvedbi javnega razpisa na ministrstvu narobe: od sestave razpisne komisije, spreminjanja razpisnih pogojev do nesprejemljivosti nazorskih pogledov zavoda. “Za obračun z nasprotnikom so dovoljena vsa sredstva, tudi pritlehne manipulacije in laži – na primer da zavod nasprotuje cepljenju in se bori proti gejem. Žal pa v javnosti nisem zasledil sicer pomembnega dejstva, da je zavod Iskreni eden izmed pobudnikov iniciative Dovolj.je,” je izpostavil Tonin. Člani iniciative so namreč prvič v Sloveniji javno spregovorili o spolnih zlorabah v slovenski RKC, zaščiti žrtev in pa odgovornosti storilcev.
Nevladnim organizacijam s progresivno levičarsko agendo gre ogromno denarja
Tonin je opozoril na dejstvo, da je Zavod Iskreni odprl mnogo pomembnejšo temo kot je delovanje in financiranje slovenskih nevladnih organizacij. Leta 2003 smo v Sloveniji za nevladne organizacije namenili 166 milijonov evrov, leta 2019 pa že 372 milijonov evrov. Od leta 2007 do danes so različne nevladne organizacije, ki zagovarjajo progresivno levičarsko agendo iz proračuna prejele prek 70 milijonov evrov. Kljub temu pa problem predstavlja 130.200 evrov, namenjenih za Zavod Iskreni. Tonin je prepričan, da je skrajni čas da odločilni vpliv na delitev proračunskega denarja različnim nevladnim organizacijam pridobimo davkoplačevalci. “V Novi Sloveniji zagovarjamo rešitev, da se močno dvigne odstotek dohodnine, ki ga za delovanje nevladnih organizacij lahko namenjamo državljani in ukine večina javnih razpisov. Ljudje naj določajo program, delo in financiranje nevladnih organizacij.”

Vir: Domovina

Tonin opozarja, da so nevladne organizacije pri nas, ki zagovarjajo družinske vrednote in se ukvarjajo z družinskim svetovanjem in psihosocialno pomočjo, označene kot grožnja družbi in to kljub temu, da imamo eno starejših družb na svetu in po Evropi. “Nad njimi se izvaja pravi pogrom. V Sloveniji vse bolj agresivna radikalna levica v maniri strpnosti preganja vse, ki mislimo drugače. Zato moramo sporočiti naglas, da smo v teh dneh vsi “ISKRENI” in s podpisom peticije podpreti svobodno, vrednotno pluralno in odprto Slovenijo,” poudarja Tonin.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine