12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Marjan Šarec pri izvolitvi za mandatarja dobil podporo 55 poslancev, torej tudi enega iz opozicije. Kdo je bil tokrat Ciril Pucko? Je bila Ljudmila Novak?

Se še spomnite? Natanko pred enim tednom smo objavili članek (kliknite TUKAJ) o tem, da Marjan Šarec išče 46. glas, potreben za izvolitev za mandatarja za sestavo nove vlade. No, kasneje se je pokazalo, da iskanje 46. glasu ni potrebno, ker je podporo Šarcu obljubila Levica. In kot kaže, je obljubo tudi držala.

A vseeno bode v oči, da je Šarec dobil nepričakovano veliko število glasov. Seštevek števila vseh poslancev koalicijskih strank (vključno z Levico) namreč kaže, da ima ta koalicija 52 poslancev, Šarca pa sta po vsej verjetnosti na tajnih volitvah podprla tudi oba poslanca manjšin. To pomeni skupaj 54 glasov.

Od kje torej 55. glas? Smo torej imeli prav, da je Šarca podprla tudi nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak? Ker je šlo za tajno glasovanje, je to skoraj nemogoče dokazati. Je pa res, da je po izvolitvi prav Novakova kot ena od prvih čestitala novemu mandatarju. Še nedavno je Novakova zatrjevala, da bo glasovala tako kot vsi ostali poslanci NSi.

Proti Šarcu je sicer glasovalo 31 poslancev, ena glasovnica je bila neveljavna, kar pomeni, da je od skupaj 36 poslancev opozicije (SDS, NSi, SNS) glasovalo 33 poslancev.

Zanimivo pa je tudi, da se v razpravi razen vodje poslancev SDS Danijela Krivca praktično ni oglasil nihče od poslancev SDS.

Kakor koli že, Slovenija še naprej drvi proti dnu …

Zadnje novice

Sorodne vsebine