15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Marjan Šarec bi trgoval s stranko DeSUS, samo da bi lahko spet vladal?

Piše: E-Maribor.si

Marjan Šarec je v dneh, ko ni bil pod medijskimi žarometi, očitno napisal veliko »šarcizmov«, torej neumnosti, katere premore le on. Nekaj neumnosti je bleknil tudi za levo Mladino.

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je spet doživel svojih “petnajst minut slave” v intervjuju za “levaško” Mladino. Spremenil se ni popolnoma nič, razen da je tudi tokrat presenetil z nekaj novimi “šarcizmi”. Za njega pa je aktualna vlada nekaj najslabšega, saj po njegovem mnenju do sedaj ni naredila nič.

In neverjetno. On naj bi stranki DeSUS zapovedoval kam naj spada. Besen je, ker nočejo popustiti njihovim ponudbam, da se obrnejo proti sedanji vladi. Šarec je tudi priznal, da v primeru padca trenutne vlade ne bodo potrdili svoje vlade, saj bodo šli raje na predčasne volitve. Nič novega, če vemo, da smo zaradi preteklih treh levih vlad šli trikrat zaporedoma na predčasne volitve. Seveda ni pozabil dodati, da je potrebno takoj po morebitni zmagi leve sredine na prihajajočih volitvah zamenjati vse kadre, ki so povezani z največjo vladno stranko SDS. S tem je črno na belem dokazal, da mu gre za klasični politični revanšizem in mu je pomembno le to, da so na oblasti lahko le “naši” . Glede svoje vlade pa je dejal, da je bila to vlada v sili, da prepreči zlo. Kakšno zlo, Marjan?

Šarca enako kot preostale voditelje levih opozicijskih strank boli dejstvo, da sedanja vlada kljub sovražni klimi večinskih medijev še vedno opravlja uspešno svoje delo. Izgovor zato vidijo v delovanju treh poslancev DeSUS-a in poslanca dveh narodnostih manjšin. Še enkrat je ponovil dejstvo, kako naj bi jih sedanja vlada kupovala z bombončki. Šarec je ravnodušno priznal, da so poslancem upokojencev obljubili že vse, a nočejo sprejeti njihovih ponudb.  Ob tem pa ravnodušno prizna: “Ponujamo jim največ, kar jim lahko ponudimo!”

In kakorkoli že se ubogi Šarec trudi, nihče noče več plesati po njegovem taktu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine