30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Mariann Őry: Tiste, ki napadajo Madžarsko – tokrat pod mavričnimi zastavami – moti dejstvo, da je Madžarska s svojo konservativno vlado suverena in uspešna

Piše: C.R.

Mariann Őry, vodja tuje pisarne, glavna urednica madžarskega konservativnega dnevnika Magyar Hírlap je za Magyar Hírlap napisala članek, ki ga v nadaljevanju povzemamo.

Gratismut ali svobodni pogum. To je bila v zadnjih dneh najljubša beseda velikega  dela nemške javne razprave. Ta zelo natančen izraz se uporablja v situacijah, ko nekdo “pogumno” zavzame stališče, ne da bi mu grozila kakršna koli tveganja ali negativne posledice. Histerija, ki je Nemčijo zajela v mavričnih barvah, spada prav v to kategorijo – velika podjetja, časopisi, politiki in zvezdniki, rame ob rami, so zaposlena z dobrodelnostjo.

Seveda gre več kot le za dobrodelnost, saj tisti, ki sebi povezujejo le pozitivne simbole (mavrica) in koncepte (strpnost), delujejo zelo arogantno, njihov občutek superiornosti pa nima zgornje meje.

Politiki tolčejo po Uefi, kot da bi zavrnitev osvetlitve stadiona v mavričnih barvah dejansko vplivala njihovo agresivno lobiranje. Odločitev UEFE je znak zdrave pameti, ker je vsem jasno, da glavni cilj LGBTQ lobijev ni spodbujanje strpnosti, temveč provokacija in pritiski.

To je resnični Gratismut, saj ni nič pogumnega v promociji nečesa, s čimer ljudi – ne glede na to, ali hočejo ali ne – pita skoraj vsa politična elita, velike korporacije in vsemogočni mediji.

Ko smo že pri velikih korporacijah: o njihovi hinavščini že nekaj tednov govorijo po internetu.  Velike korporacije so svoje profilne slike na družbenih omrežjih so spremenile v mavrične barve le v tistih državah, kjer homoseksualnost ni kaznovana z zaporom. Seveda so prisotni tudi v tistih državah, kjer je, ampak –  dobiček je dobiček. Pa govorimo samo o profilnih slikah – za mnoge je to vrhunec aktivizma, za veliko korporacijo pa je to precej skromno orodje.

Ko so v Münchnu razdelili 12.000 mavričnih zastav so mislili, da bodo Madžare izzvali, da kaj naredijo. Niti trudili se niso pretvarjali, da napadajo samo madžardsko vlado: njihovo sovraštvo – ki jima pravijo ljubezen in strpnost – je naperjeno proti celotni državi.

Tiste, ki napadajo Madžarsko – tokrat pod mavričnimi zastavami – moti dejstvo, da je Madžarska s svojo konservativno vlado suverena in uspešna, da je njena gospodarska rast zavidljiva in da Madžarska noče upogniti kolena.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine