21.4 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Mar zadnji šef Partije pošilja Goloba v politični pokoj?!

Piše: I. K. (Nova24TV.si)

Nekateri analitiki evropske volitve vidijo kot uvod v labodji spev vlade Roberta Goloba. Kljub medijski ‘mašineriji’, ki ga je zvesto podpirala, in kljub nevladnemu sektorju, ki ga tako bogato nagrajuje in mu ta zvestobo tudi poplačuje, je na volitvah propadel. Zdaj se je oglasil še neuradni vodja levice, predzadnji predsednik centralnega komiteja Zveze komunistov Milan Kučan in ga subtilno ošvrknil. Zdaj pa res lahko z gotovostjo trdimo, da so imeli analitiki, ki so napovedovali Golobov potop, prav. 

“Glede na politično dogajanje v Sloveniji je ta rezultat pričakovan. To še ne pomeni zasuka Slovenije v desno, kajti če upoštevamo rezultate referendumov o pomembnih družbenih vprašanjih, se kaže nekoliko drugačna slika,” je Kučan tolažilno začel svoj govor, ki ga povzemajo v Večeru, a vendarle omenil nekaj pikrih Golobovi vladi.

“Vendarle pa je ta rezultat resen opomin za vlado. Je nek trenutek, ker sovpada s polovico mandata te koalicije, da se vlada zamisli. Ne bi pa tega rezultata ne precenjeval niti podcenjeval,” je dejal.

Kučan med vrsticami: Zamenjati je treba Goloba

Kdor je pozorno analiziral Kučanove poteze in izjave v preteklosti, bo vedel, da pri zadnjem slovenskem pravovernem komunistu ni naključij. Vsak stavek ima svoj namen – nismo več v časih, ko je Borutu Pahorju kar osebno prišel naročit, naj odstopi, da ga bo lahko zamenjal Zoran Janković. Zdaj svoje ukaze naročuje prek subtilnih izjav v servilnih medijih. Izjava o tem, da naj se vlada zamisli, zveni kritično, v resnici pa je jasna: Vlade ni treba zamenjati, zamenjati pa je treba Goloba.

Golob in Kučan sta sicer deloma na bojni nogi že od takrat, ko je Kučan s svojo kandidatko Natašo Pirc Musar uničil Golobovo Marto Kos. Od takrat so stvari že pošteno ekshalirale, sramoten poraz na evropskih volitvah pa je morda zadnji žebelj v krsto Golobove koalicije. V bodočih mesecih morda lahko pričakujemo, da se bosta iz koalicije umaknili “Kučanovi” SD in Levica.

Kučana skrbi porast vpliva skrajnih strank

Predzadnjega predsednika CK ZK skrbi tudi porast vpliva skrajnih strank glede na smer razvoja EU, “če seveda to smer gledamo z vidika temeljev evropske integracije.”

“Tako da bo ohranjena večina, ki je do zdaj upravljala z našo skupno usodo, pravzaprav morala biti zelo pozorna, da bo pravočasno zaznavala, kam lahko posamezne tendence to skupnost pripeljejo,” opozarja samodeklarirani komunist. Komunizem, diktatorski režim, ki je pobil več kot 100 milijonov ljudi, se mu nikoli ni zdel skrajen.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine