18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Mainstream družboslovcem in Sorosovim apostolom se je očitno dokončno skisalo: v Zagrebu bodo imeli konferenco o “vzponu skrajnodesničarskega populizma na Zahodu ter novih perspektivah za levico”

Da je v naši državi družboslovje, tako kot marsikje po Evropi, v glavnem v službi zločeste levičarske ideologije, ni dvoma. Vsekakor to dokazuje tudi vabilo, ki smo ga zasledili na spletni strani sociologija.si, ki je sicer uradna spletna stran oddelka za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Namreč, na spletni strani je mogoče najti vabilo na študentsko konferenco s pomenljivim naslovom »Vzpon skrajnodesničarskega populizma na Zahodu in nove perspektive za levico«. Konferenca bo potekala od 13. do 15. decembra letos v Zagrebu.

In kaj naj bi konferenca obravnavala? V vabilu je uvodoma zapisano, da so zaradi begunske krize v Evropi vedno glasnejši pozivi k zapiranju meja in omejevanju priseljevanja. Pri tem izrecno omenjajo sedanjo italijansko vladajočo koalicijo ter Orbanovo vlado, desničarsko gibanje v Franciji, avstrijsko vladno koalicijo ter vlado Donalda Trumpa v ZDA, kar so samo »nekateri primeri zmage desničarske retorike«.

No, zanimiva je tudi ugotovitev organizatorjev konference, da so »radikalne desne pozicije« zelo vidne na področju novih medijev, saj naj bi se ustvarjala nova desničarska internetna subkultura, ki ji sledijo predvsem mladi. Po drugi strani pa organizator priznava krizo evropske levice, ki je močno razdrobljena.

Kakorkoli že, očitno je tako rekoč celotno družboslovje stopilo v službo afirmacije globalne levice – očitno so spoznali, da takšna politika, kot jo uporablja evropska levica, ki si želi čim večjega uvoza priseljencev, prinaša vse večjo negotovost in težave, zato jo tudi ljudje ne sprejemajo več. A kot smo pri vulgo-socialistih že vajeni: spet so vsega krivi hudobni desničarji, ki z rasističnim populizmom po mnenju levice zavajajo ljudi.

Sorodne vsebine