15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Mahnič in Černač označila pravljice “Odlazkove trojke” za lažnive: Tako so se zapletali in spreminjali zgodbe, a hkrati ne znajo pojasniti, kdo je njihov financer!

“Pleteničenje in napletanje. Obstaja zapisnik o nadzoru, pridobite ga in ga javno objavite. Posnetek o nadzoru žal ne obstaja, ker takratna GD Policije Bobnarjeva ni dovolila snemanja. Lažniva novica,” se je na lažne informacije medijskega projekta v lasti obsojenega goljufa in propadajočega lastnika medijskega imperija, Martina Odlazka, odzval minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvone Černač. Da so še prejšnji teden pisali nekaj povsem drugega, nato pa so spremenili zgodbo, kar kaže na njihovo zapletanje in nekonsistentnost, pa je omenil sekretar za varnost Žan Mahnič.

 

Necenzurirana trojka je v svojih člankih s težkimi besedami obremenila sedanjega sekretarja za državno varnost v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča in aktualnega ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvoneta Černača, da sta v funkciji poslancev ter članov Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, osemnajstega februarja 2020, izvedla nenapovedan nadzor na sedežu policije. Očitajo jima, da sta funkcijo nadzora zlorabila za iskanje podatkov o morebitnih preiskavah proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku v zadevi Olimje, o poslih srbskega tajkuna Miodraga Kostiča v Portorožu ter o policijskih postopkih proti članom Slovenske demokratske stranke. “Poglejte si te ultra lažnivce z  Necenzuriranega. Prejšnji teden poročajo, da so me zanimali podatki o preiskavi portoroške plaže in Černača niti omenjali niso. Danes napišejo, da je to spraševal Černač. Tako lahko lažeš samo, če ne znaš pojasniti, kdo te financira. Lažna novica!,” se je ostro na napisane manipulacije in diskreditacije raziskovalne trojice odzval državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič.

Vzrok za nadzor dela policije so bile v tistem času posredovane informacije, da naj bi po nareku takratnega državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca v Šarčevi vladi, nekateri policisti vohunili in zasledovali vodilne slovenske politike. Nadzor je takrat zelo odmeval v slovenski javnosti, saj so člani KNOVS-a zahtevali, da jim Šarčeva generalna direktorica policije Tanja Bobnar omogoči vpogled v podatke, ali so nekateri zaposleni na policiji res zlorabili svoja pooblastila za vohunjenje in nadzorovanje nekaterih politikov. Le-ta je zahtevo zavrnila.

Necenzurirana trojka prekriva hude kršitve Šarčeve šefice policije Bobnarjeve, ki je dovolila vohunjenje in sledenje trenutnim članom koalicije
V času sedanje vlade se je izkazalo, da se je v preteklosti vpogledovalo v osebne podatke vidnih predstavnikov iz hrama demokracije. Najbolj je odmeval primer vodje poslanske skupine Nove Slovenije Jožefa Horvata. Na eni izmed sej v državnem zboru je med razpravo pokazal list papirja in pojasnil, da kaže podatke, ko mu je policija v času prejšnje vlade sledila. Med drugim je povedal, da so sledili po njegovem EMŠU.

Najbolj aktivno pa so po besedah Horvata sledili ob nastajanju sedanje vlade od druge polovice februarja do začetka marca.  “Gledali so me celo 35 minut pred polnočnico. Da, bil sem na polnočnici in so me gledali. Zanimivo. Zelo zanimivo,” je izjavil. Primer je zelo odmeval v javnosti, a je sumljivo delo prejšnje generalne direktorice Policije Bobnarjeve s sila čudno odločbo prikrila informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik.

Podobno čuden primer je doživel sin predsednice SAB-a Alenke Bratušek, ko ga je policija ustavila pred vhodom hiše njegovega prijatelja. Nekdanji predsednik SD Dejan Židan pa je v oddaji Tarča povedal, da je, v kolikor navedbe o vohunjenju in nadzorovanju vidnih političnih predstavnikov držijo, to eden največjih škandalov v zgodovini Slovenije. A ostalo je pri besedah, saj kasneje ni izkazal veliko politične volje, da bi se problem dokončno razrešil.

Zahtevo v vpogled osebnih podatkov pa so med drugim zahtevali poslanci Nove Slovenije, poslanka SMC Monika Gregorčič, sedanji zunanji minister dr. Anže Logar in sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler.

Davčni strokovnjak Ivan Simič razkril novo podjetje v davčni hobotnici necenzurirane trojke, kolovodja in glavni urednik majhnega medija pa se hvali po Ljubljani, da se proti fašistični vladi bori zastonj
Informacije, ki jih širijo necenzurirani novinarski junaki kažejo, da gre le za hujskaški medijski obračun proti sedanji vladi. V preteklosti je tako davčni strokovnjak in vodja vladne službe za debirokratizacijo Ivan Simič razkril sumljivo davčno poslovanje njihove družbe Providentia. Žensko članico necenzurirane trojke pa razkril, da ima podjetje SEE M & C d.o.o.

Le-ta je lastništvo družbe prenesla na osebo, ki v Celju stanuje v sosednji stavbi in opravlja funkcijo glavnega urednika tega majhnega slovenskega medija. “Verjetno zgolj slučaj. Tisto, kar je zanimivo pri tej družbi je dejstvo, da je ta družba leta 2019 ustvarila 81.235,60 evrov čistih prihodkov in 80.778,94 evrov odhodkov, da je po plačilu davka v znesku 86,60 evrov čisti dobiček znašal zgolj 369,21 evrov,” je še razkril Simič.

Zelo zanimivo informacijo o njihovem delu je razkril tudi novinar Bojan Požar, da se kolovodja tega medija in partner predsednice sveta delavcev RTV Slovenije Petre Bezjak po Ljubljani hvali, da svoj boj pogumen boj proti fašistični oblasti opravlja zastonj. Kdor verjame tem pravljicam v današnjem času, toliko bolje. Odločitev je vaša.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine