21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Mag. Dejan Kaloh v intervjuju za novo Demokracijo: Maribor pa bo spet postal prijazen dom za vse Mariborčane in Mariborčanke z najboljšim mogočim mestnim servisom

Piše: C. R. 

Pogovarjali smo se s poslancem in kandidatom Slovenske demokratske stranke za župana Mestne občine Maribor mag. Dejanom Kalohom. Ima velike načrte za prihodnji uspešni razvoj drugega največjega slovenskega mesta. 

 

DEMOKRACIJA: Mag. Kaloh, po dveh zaporednih poslanskih mandatih, sedaj še županska kandidatura v vašem rodnem mestu, ki mu pravite najlepše mesto na svetu. Zakaj odločitev, da boste kandidirali za mariborskega župana?  

Kaloh: Sem lokalpatriot. V najlepšem mestu na svetu, v štajerski metropoli, v mojem in našem Mariboru živim že 47 let. Vem, kako to mesto diha in poznam njegove ljudi.

Kot edini pomladni mariborski poslanec sem se v vladnem mandatu 2020–2022 izdatno zavzemal za vse projekte v Mariboru, ki jih je sofinancirala tretja vlada Janeza Janše: Center Rotovž, Dvorana Tabor, obnova promenade v mestnem parku, nujno potrebne investicije v UKC Maribor in Univerzo v Mariboru. To ni bilo deklarativno zavzemanje, s predstavniki MOM smo dejansko skupaj obiskovali tudi ministre v prejšnji vladi. Denimo s podžupanom Samom Medvedom sva bila na delovnem obisku pri takratnem kohezijskem ministru Zvonku Černaču, jaz sem kot poslanec obiskal rektorja UM dr. Zdravka Kačiča in direktorja Izuma dr. Aleša Bošnjaka. S temi in z drugimi deležniki smo vedno skupaj iskali rešitve za izvedbo nujno potrebnih projektov v Mariboru.

Kot mariborski župan želim mesto urediti kot prijazen dom za vse Mariborčane in Mariborčanke z najboljšim mogočim mestnim servisom.

DEMOKRACIJA: Predlagatelj vaše županske kandidature in liste SDS za mestni svet Mestne občine Maribor je dr. Ivan Rozman, nekdanji rektor UM … 

Kaloh: Izjemno sem počaščen, da je predlagatelj liste in moje županske kandidature ugledni Mariborčan dr. Ivan Rozman, sicer tudi aktualni član upravnega odbora Univerze v Mariboru.

Lista kandidatov za mestni svet iz vrst SDS je zelo potentna. Naj vam naštejem samo nekatere znane in izkušene mariborske politike ter znane Mariborčane na njej. Aktualna mestna svetnika Alen Filipovič in Vladimira Cokoja, dr. Kazimir Miksič, nekdanji predsednik Sveta UKC Maribor, dr. Mojca Čižek Sajko, znana strokovnjakinja za zdravljenje neplodnosti, dr. Miran Ulbin, univerzitetni profesor in nekdanji podžupan v Rogaški Slatini, ekonomistka Ksenija Vaš, članica Sveta SNG Maribor, znani radijski moderator Miro V. Kodrič, kandidat za poslanca in podpredsednik SDM Luka Simonič, listo pa simbolično zaključuje Jožef Kopše, poslanec prvega sklica DZ v letih 1992–1996.

Gre za ekipo, ki je pripravljena takoj prevzeti vodenje mariborske občine in zasesti najbolj odgovorna mesta v občinski upravi.

Celoten intervju si lahko preberete v novi številki Demokracije!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine