1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

(INTERVJU) Mag. Branko Grims: »Volitve bodo izbor med tistimi, ki gradimo Slovenijo, in levičarskimi rušitelji, ki Slovenijo uničujejo!«

Piše: Mitja Grmovšek, M. B. 

Pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami smo se pogovarjali z magistrom politoloških znanosti in vidnim poslancem Slovenske demokratske stranke Brankom Grimsom. Med drugim je bil član prve demokratično izvoljene Skupščine Republike Slovenije.

Biografija

Mag. Branko Grims je bil rojen v Kranju in je univ. dipl. inž. geologije ter ima akademski naziv magister politoloških znanosti. Je poročen in z ženo Martino imata tri otroke: hčerko Laro ter dvojčka Tima in Tejo. Bil je član prve demokratično izvoljene Skupščine RS. Je poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije ter predsednik Odbora DZ za notranjo politiko, javno upravo in lokalno samoupravo. Sedaj je vodja delegacije Republike Slovenije v parlamentarni skupščini Nata in vodja delegacije Republike Slovenije na Konferenci o prihodnosti Evrope. Je avtor več zakonov s področja volilne in medijske zakonodaje ter znanstvene monografije o drugih domovih parlamentov.

DEMOKRACIJA: Vaše besede: »Vsak Slovenec, vsaka Slovenka si zaslužijo, da v naši državi živijo ne le srečno, ampak tudi varno,« še danes odmevajo. Je Slovenija po vašem mnenju varna država?

Grims: Varnost je enako kot zdravje temeljna vrednota, katere pomena se zavemo, šele ko jo izgubimo. Slovenija je danes najbolj varna država v Evropi, tako zelo, da mnogi naši ljudje sploh ne razumejo, kako zelo nasilen je svet. Kako zelo varno tu živimo, zares spoznamo, šele ko dalj časa živimo v tujini. V večini držav, tudi bogatejših, kot na primer v Franciji, ZDA ali Veliki Britaniji, ponoči ni mogoče iti kar kamorkoli brez velikega tveganja. V Sloveniji je to še vedno mogoče in moramo storiti vse, da to varnost ohranimo za naše otroke. Zato odločno nasprotujem vsakim množičnim migracijam. Slovenci imamo pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico!

DEMOKRACIJA: Kaj je po vašem mnenju tisto, kar pri nas najbolj ogroža demokracijo? 

Grims: Zagotovo je to ohranjanje privilegijev in metod delovanja iz časov totalitarizma, levičarskega ideološkega monopola v medijih, sodstvu, šolstvu, bančništvu, velikem delu poslovnega sveta, vsega tistega torej, čemur rečemo globoka država. Žal tudi na desni mnogi nasedajo kulturnemu marksizmu levičarjev in jim iz karierizma, pohlepa ali včasih samo preproste naivnosti »držijo štango« – in prav ti so dolgoročno za demokracijo in prave vrednote najnevarnejši.

DEMOKRACIJA: Zavzemate se za slovenskega človeka, za slovenski narod. Imate zaradi tega kdaj tudi težave? Vam pogosto grozijo?

Grims: Imam dva fascikla shranjenih najrazličnejših pisemskih groženj, ki sem jih prejel, mnogo hujših, kot so te, objavljene sedaj.  To so grožnje meni in družini z opisi skrajnega nasilja, mnogim je bilo priloženo marsikaj. Večkrat sem doživel vandalizme in poskuse nasilja, kar sem prijavil, nihče pa ni ukrepal.

Neprimerljivo bolj nevarno od teh oblik nasilno grozilne levičarske folklore pa je bilo, ko sem kot predsednik Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb javnost samo seznanil, da smo preučili varnostno tveganje, ki ga prinaša financiranje ljubljanske džamije z denarjem iz Katarja. To je grobo zlorabil očitno politično motiviran tajnik islamske skupnosti, ki je poslal v svet povsem izmišljeno hujskaško laž, da smo »zahtevali porušenje ljubljanske džamije«. Prejel sem več neposrednih groženj radikalnih islamistov z umorom, ena je bila izrečena kar v živo na Radiu Krka. Radikalni islamisti, ki so mi grozili, so se začeli zadrževati celo okoli moje domače hiše, s čemer je postala grožnja realna in neposredna ne samo zame, ampak tudi za vse moje bližnje. To sem uradno prijavil, opozoril pristojne, pomagal mi ni nihče! Ja, prav ste prebrali – od tistih, ki bi morali, prav nihče! Samo kolegi iz fitnesa, povezani v društvu Patriot, in hvala jim.

foto: Polona Avanzo

DEMOKRACIJA: Kaj je tisto, kar bi morali v Sloveniji spremeniti, da bi ljudje bolj spoštovali svojo domovino, svoj jezik, kulturo, glasbo?

Grims: Sedanji odnos je posledica dolgoletnega pranja možganov s strani množičnih medijev. Propagandisti kulturnega marksizma dopovedujejo, da smo majhni, nepomembni, zanič, da je vse, kar je pristno slovenskega, narodnega, v bistvu »fašistično« … Slavijo pa množične migracije in jugonostalgijo. To je odvratno, saj nič od tega ni res! Kdor pride k nam, se mora nam prilagoditi, nikoli obratno!

Slovenija je izjemno lepa, Slovenke in Slovenci pa zelo inteligentni in delavni. Uspehi naših znanstvenikov, športnikov, podjetnikov in drugih to nedvomno dokazujejo! Vse to daje naši domovini izjemen razvojni potencial. Lahko smo upravičeno ponosni na Slovenijo in na slovenstvo, na našo kulturo, jezik in tradicijo. Slovenija je čudovita, imejmo jo radi!

DEMOKRACIJA: Prihajate iz Kranja, od koder prihaja tudi znani proticepilec Zoran Stevanović. Bi morali ljudje, ki pozivajo k protestom, ki se potem sprevržejo v nasilje, za to odgovarjati na sodišču?

Grims: Že dosedanja zakonodaja je omogočala, da bi se uveljavila odgovornost organizatorjev nezakonitih protestov, ki prerastejo v nasilje. Vendar so se v organih pregona, še posebej pa tožilci in sodniki ob tem grdo sprenevedali, ker je šlo za levičarje. Dvojna merila, ki jih je še bolj razgalila zgodba o neutemeljeni in očitno pretirani uporabi sile proti rumenim jopičem. Sedaj smo zakonodajo zaostrili, da se dosledno uveljavi odgovornost.

DEMOKRACIJA: Kakšen je vaš pogled na zdajšnjo slovensko politiko?

Grims: Soočata se dva povsem različna koncepta. Skupaj s koalicijo SDS zagovarjam nižanje davkov, da državljanom ostane več denarja, država pa bolj poskrbi za varnost, kvalitetno zdravstvo in dobro, ideološko nevtralno šolo ter za starejše. Želimo graditi Slovenijo kot državo blaginje, utemeljeno na dobrem podjetništvu, ki je edini dolgoročni temelj razvoja.

Cilj današnjih levičarjev pa ni ne Slovenija, ne delavstvo, zanju jim nikoli sploh ni šlo. Cilj današnjih levičarjev je samo vaš denar – beri: večji davki! – in velika zamenjava prebivalstva, to je preplaviti Evropo z migranti z območja radikalnega islama ter s tem dokončno uničiti evropske krščanske korenine, evropske narode in njihove identitete, kulture, tradicije. Z novimi volivci torej nadomestiti stare, ki levičarjem povsod po svetu obračajo hrbet, saj so jih že spregledali. To uresničujejo z uničevanjem držav, stebrov državnosti, kot je vojska; z uničevanjem vrednot, s poniževanjem materinstva (ki je najlepše in najpomembnejše poslanstvo tega sveta!) ter z vsiljevanjem norosti ideološke propagande LGBT+ in kulturnega marksizma že otrokom. Da bi to prikrili, so razvili celo vrsto orwellovsko lažnivih izrazov, s katerimi psujejo vse, kar jim ni všeč. Med temi ima fašizem posebno mesto.

Izraz fašizem je kot psovko začel uporabljati veliki vzornik vseh levičarjev Stalin, potem ko mu je po dveh letih za Evropo uničujoče kolaboracije internacionalnih in nacionalnih socialistov ter njihovega korporativnega derivata fašistov Hitler skočil v hrbet in ga napadel. Izraz fašisti je torej uporabil namesto nacionalni socialisti, ker bi ob slednjem bilo preveč očitno, da so vsi socialisti iz istega (Marxovega) legla zla. Danes ga levičarji uporabljajo za diskreditacijo vsega, kar stoji na poti njihovi neomejeni oblasti. Spoštuješ krščanske korenine in vrednote – si fašist. Želiš ohraniti Evropo narodov, njihovih tradicij, kultur, identitet – si fašist. Govoriš resnico – si (levičarjem!) najbolj nevaren fašist! Imaš vlado, ki ni levičarska – si fašist. Podpiraš, rad poslušaš narodnozabavno glasbo – si avtokratski fašist.

Levičarsko »preganjanje fašizma« pomeni torej v resnici drastično dvigovanje davkov in uničevanje razvojno uspešnega podjetništva, poplavo množičnih migracij, zaničevanje vsega slovenskega, konec varnosti.

DEMOKRACIJA: Kakšno je vaše mnenje o t. i. opoziciji KUL in Golobu?

Grims: Opozicija KUL skupaj z vsemi svojimi privrženci v teh dneh že v paniki spoznava, kako prav sem imel pred tedni, ko sem opozoril, da »je mnogo boljša dobra vlada v roki, kot golob nad glavo«.

DEMOKRACIJA: Kako komentirate izjavo profesorja Petra Stankovića s Fakultete za družbene vede v Ljubljani, da je slovenska narodnozabavna glasba fašistoidna? 

Grims: Da je napovedi levičarjev SD, Goloba, Levice, SAB, LMŠ … o »preganjanju fašizma« treba vzeti skrajno resno! Opozicija dobro ve, da nima nobene realne pozitivne alternative obstoječi vladi, zato vse temelji na netenju predsodkov in sovraštva do SDS in vseh, ki s koalicijo sodelujejo – v levičarskem žargonu: »fašistov«. Kaj vse obsega psovka »fašizem«, so besede prof. Stankovića jasno opozorilo: preganjalo se bo vse slovensko, očitno tudi narodnozabavna glasba, kar res ne bo presenečenje za vse, ki vedo, da je patološki morilec Che Guevara pobijal mlade samo zato, ker so poslušali »kapitalistično« glasbo (!), prav pod njegovo podobo pa so levičarji proslavljali v Stožicah; brez ene same slovenske zastave – to pa pove vse …!

DEMOKRACIJA: So uspehi vlade dovolj za zmago SDS na naslednjih volitvah?

Grims: Uspehi vlade in njene koalicije so izjemni, vprašanje pa je, ali so ljudje dovolj objektivno seznanjeni s temi uspehi in primerjavami z drugimi državami, saj iz osrednjih medijev zagotovo niso. Odločitev na volitvah je vedno tudi čustvena, pa čeprav vsak zase verjame, da se je odločil racionalno. Zato je zelo slabo za prihodnost Slovenije, da levičarji gradijo samo na sovraštvu in predsodkih do predsednika vlade in SDS, saj iz sovraštva in izključevanja nikoli ni bilo nič dobrega. V normalni državi z demokratično tradicijo za igranje levičarjev na najbolj negativna čustva in izključevanje najsposobnejših nihče pri zdravi pameti ne bi dal svojega glasu.

DEMOKRACIJA: Na čem bo slonela vaša volilna kampanja?

Grims: Na stiku z ljudmi, pogovoru, znanju, argumentih. Nobene volitve po zmagi v vojni za Slovenijo še niso bile dolgoročno tako usodne, kot bodo te! Najpomembnejše bo, da ljudje prepoznajo, kaj je dejanska izbira na teh volitvah.

  • V SDS ponujamo nadaljevanje še hitrejšega gospodarskega razvoja, dvigovanje plač z zniževanjem davkov, brez obremenjevanja gospodarstva (!) torej, enakopraven razvoj vseh delov Slovenije, razvojne projekte, dosledno spoštovanje pravih vrednot – človekovih pravic in osebne integritete, enakosti pred zakonom in varnost. Želimo torej graditi uspešno Slovenijo, ki bo doma omogočila varnost in blaginjo, v tujini pa uživala ugled verodostojnega in uspešnega partnerja.
  • Levičarji od SD, Goloba, Levice do SAB in LMŠ napovedujejo »preganjanje fašizma«, vsega slovenskega torej z glasbo vred, in po sistemu: Slabše za Slovenijo, bolje za levičarje na volitvah! S protesti, stavkami (SVIZ), podžiganjem pouličnega nasilništva, rušenjem vlade in s temu prirejeno medijsko propagando osrednjih medijev, ki je eno samo netenje sovraštva do uspešne vlade, do vsega normalnega in slovenskega, ustvarjajo videz izrednih razmer, da bi jim nasedli na volitvah.

Bistveno je torej:  Volitve bodo izbor med tistimi, ki gradimo Slovenijo, in levičarskimi rušitelji, ki Slovenijo uničujejo!

Zaupam v ljudi in njihovo odločitev, da skupaj gradimo Slovenijo!

foto: Polona Avanzo

DEMOKRACIJA: Gospod Grims, dotakniva se še aktualnega mednarodnega dogajanja. Kako komentirate zadnje enostranske agresorske poteze ruskega predsednika Vladimirja Putina v zvezi z Ukrajino? In odzive mednarodne skupnosti?

Grims: Sanje vseh nas o dobrem partnerstvu z Rusijo so se 24. 2. 2022 ob 5. uri zjutraj spremenile v kruto realnost vojne. Napad Rusije na mednarodno priznano državo Ukrajino je prva totalna vojna na tleh Evrope, odkar je mir na Balkanu. Posledice bodo izjemno slabe in agresijo na Ukrajino so ostro obsodili vsi, ki sodijo v demokratični svet, tudi Slovenija.

Vojna v Ukrajini razgalja vso šibkost lažnih vrednot in zavoženost velikega dela modernega sveta. Štejejo samo moč in trdna vojaška zavezništva. Tragedija Ukrajine je v tem, da je verjela v na mednarodnih sporazumih utemeljene zaveze in se zato v celoti odpovedala največjemu termonuklearnemu arzenalu, ki je po razpadu Sovjetske zveze ostal na njenih tleh. Tisti pa, ki jim je Ukrajina zaupala – Evropa in ZDA, pa sta od znotraj razžrti od kulturnega marksizma in zato šibki. Putin je to izkoristil. To mu je olajšala naveza s Kitajci, s katero računa, da bo izničil sankcije. Kitajcem to izjemno koristi (preusmerjanje pozornosti, test za Tajvan …) in oni so vnaprej zmagovalci te vojne.

Ukrajina se bojuje presenetljivo odločno,  kar je dobro za Evropo, saj bi bil sicer napad šele začetek vojne. Vsak dan se zato stopnjujejo odzivi mednarodne skupnosti. Če se bodo Ukrajinci bojevali dobro še naprej, bo seštevek obojega spodnesel agresorja. Nov Afganistan za Rusijo.

DEMOKRACIJA: In še za konec. Je ta najnovejši konflikt v neki meri tudi posledica lanskega nespametnega umika ameriške vojske in njenih zaveznic iz Afganistana?

Grims: Vsa svetovna javnost je kaotični odhod, ki je bil odraz velikih napak levega Bidna, sprejela kot poraz, čeprav Nato na bojnem polju niti po naključju ni bil premagan. Toda odločitev za napad Rusije na Ukrajino je temeljila predvsem na oceni šibkosti vodstva Evropske unije in ZDA.

To je trenutek spoznanja, da je dejanski interes Slovenije, da je na čelu ZDA močna osebnost, ki jo sogovorci kot tako upoštevajo in spoštujejo. Pa se spomnite, kakšen cirkus so zganjali v Sloveniji levičarji samo zato, ker je predsednik slovenske vlade Janez Janša javno podprl izvolitev Donalda Trumpa z opozorilom, da bo njegov protikandidat zelo šibek predsednik.

Sedaj je vsakomur očitno, da je zagovarjal varnostne interese Slovenije in Evrope! In vsi drugi, ki smo v takratni izbiri podpirali Donalda Trumpa, tudi! Varnost zagotavljajo samo prave, odločne in trdne osebnosti s pravimi vrednotami, državniki torej, ki jih spoštujejo sogovorci v mednarodni skupnosti. Slovenija to ima!

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine