4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Mag. Branko Grims v intervjuju za novo Demokracijo: “Podlaga kulturnega marksizma je uničevanje krščanske etike in vrednot”

Piše: Gašper Blažič

Dogajanje v Evropski uniji ter na relaciji med Brusljem in Ljubljano sproža številna vprašanja o prihodnosti Evrope in Slovenije. Naš sogovorec mag. Branko Grims, dolgoletni poslanec SDS, je ob tem brez dlake na jeziku govoril o kulturnem marksizmu, ki ogroža našo civilizacijo.

DEMOKRACIJA: Eno leto že mineva od izvolitve Janševe vlade, kar pomeni, da ste prav toliko časa koalicijski poslanec. Ker ste znani kot poslanec z dolgoletnimi izkušnjami in prvoborec iz SDS, me zanima, ali je težko preklopiti iz opozicije v pozicijo?

GRIMS: Bistvo dela v politiki, kot ga razumem sam, je dosledno spoštovanje vrednot in sprejemanje odgovornosti za državljanke in državljane, za našo domovino Slovenijo. Temeljne vrednote nikoli ne bi smele biti žrtvovane in sam jim ostajam brezpogojno zavezan, kar dokazujem s svojim delom. Spremeniti način dela iz opozicije v pozicijo je v tem okviru neproblematično.

DEMOKRACIJA: Kako ocenjujete vlado? Koalicijska razmerja marsičesa ne dopuščajo, a kljub temu ali prav zaradi tega je vlada še toliko bolj na udaru.

GRIMS: Vlada deluje v okviru koalicije. Ta vlada ni imela sto dni miru, kot veleva nepisano pravilo osnovnega političnega bontona. Napadajo jo od prvega dne. Vendar uspešno dela.

DEMOKRACIJA: Večkrat je mogoče slišati kritike, češ da obljube o zaprtju meja za migrante niso izpolnjene, slednji še vedno prihajajo v Slovenijo. Pa je v realnem življenju sploh mogoče povsem zapreti mejo s Hrvaško?

GRIMS: Mejo bi lahko že pred meseci bistveno učinkoviteje nadzorovali, če bi opozicija podprla naš predlog za podelitev policijskih pooblastil Slovenski vojski. Vendar sedanja opozicija težke razmere pandemije zlorablja za delovanje po načelu »kolikor slabše za slovenski narod, toliko bolje za nas…«. Sedaj se pogovarjamo z nekaterimi prijateljskimi državami, da bi njihova policija prišla pomagat pri nadzorovanju naše meje, o čemer je opozicija že bila obveščena. Absurdno je, da očitno levičarska opozicija na zunanjih mejah naše domovine raje vidi tujce kot Slovensko vojsko, katere temeljno poslanstvo je prav varovati meje države Slovenije.

DEMOKRACIJA: Zadnje čase se največ govori o napadu na svobodo medijev, o tem govorijo celo v evropskem parlamentu. Ima ta kampanja po vaše poseben namen?

GRIMS: Levičarstvo je v resnici religija − religija laži in sovraštva. Resnica je za levičarje najhujši sovražni govor, ker razgalja in ruši levičarske verske dogme, ki jih vsiljujejo drugim. Spravlja jih v paniko, ker v navzočnosti resnice levičarji ne morejo več vsiljevati svojih predsodkov, sovraštva in laži. V svetu se je ta konflikt zaostril zaradi interneta, kjer pa žal levičarji s pomočjo velekapitala globalistov in omlednega, prešibkega odpora sredinsko in desno usmerjenih političnih sil (Poljska je častna izjema in zgled!) vse bolj vsiljujejo cenzuro. Edino, kar je v tej zgodbi daje nekaj upanja, je, da sedaj ljudje končno lahko jasno vidijo, da levičarji niso nikakršni nasprotniki kapitala, kot lažejo za naivneže, ampak so najbolj brezvestne, lakajske sluge globalističnim špekulativnim velekapitalistom tipa Soros.

Celoten intervju si lahko preberete v novi Demokraciji!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine