30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Madžarska: Ženske z vsaj štirimi otroki bodo do konca življenja oproščene davkov na dohodek; odločen NE migracijam

Ob uvedbi novega proračuna, namenjenega podpori družinam in zaustavitvi madžarskega demografskega upada, je madžarska vlada povedala za Breitbart, da verjame, da so uspešne družine pomembnejše za njeno družbo kot gospodarska rast.

Ta teden je madžarska vlada – pod vodstvom predsednika vlade Viktorja Orbána in njegove vladajoče stranke Fidesz – uvedla nove ukrepe, ki bodo leta 2020 financirali nov akcijski načrt za zaščito družine. Načrt naj bi povečal sredstva za družine za 695 milijonov evrov, kar pomeni, da bodo madžarske družine prejele skoraj 4,1 milijarde evrov subvencij.

Novi proračun prihaja nekaj mesecev po tem, ko je premier Orbán prvič napovedal, da bo Madžarska poskušala izvesti drastične spremembe, zaradi katerih bi bile lahko ženske z vsaj štirimi otroki do konca življenja opravičene plačevanja davkov na svoje dohodke.

Madžarski vladni uradnik je za Breitbart iz Londona navedel, da obstaja nedvoumna razlika med pristopom Madžarske k upadu prebivalstva in tistim, ki ga ubirajo zahodnoevropske države, ki se pogosto odločijo uvoz ljudi – običajno iz držav v razvoju. Predstavnik vlade je dejal: „Evropa je na razpotju. Zahodna Evropa si prizadeva rešiti problem demografije s preprostimi rešitvami, ki ponujajo le kratkoročne uspehe, a dolgoročno povzročajo katastrofalne posledice. «

Tiskovni predstavnik stranke Fidesz je nadaljeval z besedami: »Madžarska ima dolgoročen pristop in se odloča za težjo pot, zaradi česar bi Evropa lahko postala gospodarsko močna in obnovljena celina. Ali spodbujamo rojstva, tako da postavimo interese družin v središče politike ali pa spodbujamo k nadaljnjim tokovom migracij.“

Visoko razmerje med družinskimi sredstvi madžarske vlade in njegovim BDP odraža, da je družina prednostno obravnavala gospodarsko rast le zaradi gospodarske rasti.

»Naš cilj je ustaviti demografski upad Madžarske z ukrepi za podporo družinam,« je dejal tiskovni predstavnik in dodal: »Potrebujemo ne številke, temveč madžarske otroke: ne želimo vzdrževati gospodarskega sistema, toda Madžarska, madžarski narod in madžarska zgodovina; želimo spodbuditi nadaljevanje naših družin že več generacij. Odločili smo se za prvo.”

Tiskovni predstavnik je omenil še, da želi Madžarska prepričati tudi druge države v Evropi, da bi imele močnejše družinske politike.

Ttisti, ki želijo rešiti evropske demografske probleme z migracijami, prezirajo družinsko politiko. Prav tako je tudi obratno: nam, ki želimo rešiti probleme Evrope in lastne države z družinsko politiko, pa se zdijo odvratne mogracije, «je pojasnil.

Italija – s svojim nacionalnim populističnim ministrom za notranje zadeve in de facto voditeljem Matteom Salvinijem – je zahodnoevropska država, ki poskuša posnemati madžarsko družinsko politiko. Salvini je jasno izjavil, da močno podpira politiko za družino in ne govori le o tem. Njegova stranka, Liga, je predlagala zakonodajo, ki bi italijanskim družinam z vsaj tremi otroki zagotovila proste podeželske površine za pomoč pri naseljevanju podeželskih območij, so sporočili iz italijanskega časopisa La Stampa.

Madžarska politika povečanja izdatkov za družino je močno nasprotje državam, kot je Nemčija, ki so prevzele preveliko število migrantov. Leta 2018 so nemški izdatki za prosilce za azil dosegli 23 milijard evrov – kar je rekordno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine