11.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Luka Mesec ostaja podpredsednik vlade, čeprav ni več koordinator Levice

Piše: C. R. 

Premier Robert Golob se je danes srečal z novo koordinatorko koalicijske stranke Levica Asto Vrečko in njenim predhodnikom Luko Mescem. Slednji ostaja podpredsednik vlade, so za STA potrdili v kabinetu premierja.

Člani sveta Levice so v petek zvečer za novo koordinatorko izvolili Asto Vrečko, sicer ministrico za kulturo v vladi Roberta Goloba. V tekmi za to funkcijo je premagala poslanca Miho Kordiša. Asta Vrečko sicer slovi kot kaviar-socialistka, ki kombinira “čebinsko” vsebino z glamurjem.

Mesec, ki je stranko Levica vodil vse od njenega nastanka, pa se tokrat za položaj koordinatorja ni potegoval. Kot razlog je navedel glasovanje v svet stranke, kjer je med voljenimi člani večino dobilo t. i. levo krilo stranke, kritično do njegovega vodenja. Tak rezultat je Mesec razumel kot nekakšno nezaupnico. Ostaja pa minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in aktiven član stranke, je po izvolitvi povedala Asta Vrečko. Prav tako je že takoj napovedala, da je stališče Levice, da naj Mesec ostane podpredsednik vlade. S tem se je danes torej strinjal tudi premier Golob.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine