14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Lisjak Gabrijelčič, Milosavljević in Štular trosili laži za ZDF, na prispevek se je v pismu nemškemu uredništvu že ostro odzvala Ana Hmelak iz Ljubljane: Ničesar ne veste! Slovenski novinarji vam ne govorijo resnice!

»Sramujte se vaših današnjih poročil – komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri.  Ne vem ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume  slovenski jezik in ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi,« se je v posebnem pismu uredništvu nemške ZDF odzvala Ana Hmelak iz Ljubljane.

Na nemški televiziji ZDF so imeli danes ob 17. uri prispevek o Sloveniji, ki je bil dolg 2 minuti in 20 sekund. Desnosredinsko slovensko vlado so primerjali z Viktorjem Orbanom, predvsem so govorili o domnevnem trpljenju in preganjanju pravičnih novinarjev. Imeli so sicer kratek izsek izjave Janeza Janše, ki je bil dolg 13 sekund, glavno besedo pa so imeli trije: direktor Radia Slovenije Mirko Štular, publicist in študent Sorosove univerze v Budimpešti Luka Lisjak Gabrijelčič in medijski »strokovnjak« Marko Milosavljević.

»Sramujte se vaših današnjih poročil in komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri.  Ne vem, ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume  slovenski jezik  in  ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi,« je v pismu uredništvu ZDF zapisala Ana Hmelak in dodala:

»Slovenski novinarji, ki vam posredujejo take informacije in ki so bili verjetno nekoč komunisti in so zdaj na primer liberalni socialisti, vam niso sposobni in vam tudi nočejo posredovati pravih in resničnih  informacij o naši vladi.«

Njeno pismo objavljamo v celoti (originalno pismo v nemščini je pod tekstom):

»ZDF  Poročila – komentar o politični situaciji  v Sloveniji danes ob  17. uri

Spoštovane gospe in gospodje!

Sramujte se vaših današnjih poročil – komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri.  Ne vem, ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume  slovenski jezik in ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi.

Za kaj takega nimate nikakršne pravice!  Najprej se naučite jezika, nato pa se pozanimajte o dejanski politični situaciji v naši državi! Tudi Nemčija ni neka perfektna država. Namesto, da poročate o političnih in drugih težavah v Nemčiji, poročate o politikah in politikih v drugih državah. Jemljete si svobodo (pravico), da veste vse o vsem, ampak v resnici ne veste ničesar!  Slovenski novinarji, ki vam posredujejo take informacije in, ki so bili verjetno nekoč komunisti in so zdaj na primer liberalni socialisti, vam niso sposobni in vam tudi nočejo posredovati pravih in resničnih  informacij o naši vladi.

Sprašujem se samo, ali ste bili za laži o naši vladi pri današnjih poročilih ob 17. uri kakorkoli nagrajeni!

Lepo vas pozdravljam in ponavljam ”sramujte se!”

Ana Hmelak

Ljubljana, 27.10.2020«

(Slika: PrintScreen)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine