26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Lidija Ivanuša o razlogih za izstop iz SNS in prestop v SDS: Moje vrednote so postale nezdružljive s stališči vodstva stranke. Če bi samo kimala, bi ravnala v nasprotju s svojimi prepričanji

»Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje,« je na družbenem omrežju Facebook pred nekaj trenutki zapisala poslanka Lidija Ivanuša. Izstopila je tako iz SNS kot iz poslanske skupine SNS, ki ima zdaj le še tri člane. Ivanuša se je pridružila SDS.

Predsednik SDS Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter zapisal: »Lidija Ivanuša, dobrodošla v stranki SDS in v naši poslanski skupini. Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico.«

Na družbenem omrežju Facebook je Lidija Ivanuša pojasnil razloge za izstop iz SNS in poslanske skupine SNS:

»Spoštovani,

obveščam vas, da sem z današnjim dnem nepreklicno izstopila iz članstva Slovenske nacionalne stranke in iz poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke. Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja, sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo.

V politiko se nisem podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji. V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev.

Ker se zavedam, da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, sem sprejela odločitev, da se kot članica pridružim Slovenski demokratski stranki in njeni poslanski skupini. Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše, … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje.

Lidija Ivanuša«

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine