7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Libijec Alhamed, ki je Zali ukradel telefon, policista, ki sta mu ga odvzela in vrnila dekletu, pa zmerjal, da sta “rasistična policijska pujsa”, ni čakal na sodbo, ampak je, kakopak, izginil

»Sodnica za mladoletne na okrožnem sodišču v Ljubljani Metka Bergant Debevc je ustavilo postopek proti državljanu Libije Habibu Alhamedu, ki je med sodnim postopkom postal polnoleten, ker je februarja ukradel telefon Zali in bil nasilen do policistov, ki sta krajo opazila in mu telefon odvzela in ga pozneje vrnila mladenki. Policistoma se je fizično upiral, ju zmerjal, da sta “rasisitična policijska pujsa” in grozil, da ju bo ubil. Nadaljevanje postopka je – je ugotovilo sodišče – nesmisel, ker je storilec, sicer prosilec za mednarodno zaščito, junija izginil,« poroča Spletni časopis Petra Jančiča.

O podobnem primeru je Spletni časopis poročal že avgusta, ko je sodišče presojalo ravnanje Mohameda Khiata, ki je februarja dekletu, tudi z imenom Zala, na Tržaški cesti v Ljubljani ukradel 320 evrov vreden mobilni telefon Samsung J7. V tistem primeru je sodišče storilca obsodilo, a sodbe ni moglo nikomur vročiti, ker je Mohamed medtem iz azilnega doma izginil neznano kam. Tokrat pa je Habib v lokalu Cutty sark v centru Ljubljane drugi Zali, ki je bila tam s prijateljicami na pijači, ukradel Iphone 6 vreden 500 evrov, a je imel precej nesreče, ker sta ga opazila kriminalista Luka in Erik, ki sta ga ustavila, odzval pa se je precej burno. Obvladala sta ga šele s strokovnimi prijemi in s precej težav in nasilja. Policista je Mohamed med nasilnim prerivanjem žalil, da sta “rasistična policijska pujsa”, vpil je tudi, da ju bo ubil. Obvladala sta ga šele z rabo plinskega razpršilca in dodatno pomočjo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine