-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

“Liberalni” Domen Savič triumfira ob cenzuri novinarjev Nove24TV

Piše: Sara Bertoncelj

“Twitter je včeraj blokiral dva računa, povezana z madžarsko tovarno sovraštva – pisca izmišljotin Luko Perša in njegovega urednika, Aleksandra Ranta,” je privoščljivo zapisal Državljan D oziroma Domen Savič in ponovno izlil svoj žolč na medij, ki je drugače usmerjen od njegovih osebnih političnih stališč. Toda za liberalca in nekdanjega programskega svetnika RTV bi se spodobilo, da bi spodbujal medijsko pluralnost in ne medijske cenzure. Savič je v preteklosti sicer že sodeloval pri izbrisih določenih profilov na družabnem omrežju in če bi bilo v njegovi moči, bi enako storil prav z vsakim novinarjem, ki ne propagira levičarske agende.

Domen Savič se je pred dobrim letom znova potegoval za mesto programskega svetnika na RTV Slovenija. “V časih, kjer država financira propagando, kjer so močni javni mediji toliko bolj nepogrešljivi kot obramba pred vdori nestrpnosti, sovraštva in propagande,” se je takrat v svoji predstavitvi obregnil ob alternativne medije, ki mu grejo s svojim poročanjem in kritiziranjem levice precej v nos. Po njegovem bi seveda morali obstajati samo mediji, ki so bolj kot ne politični aktivisti leve politične opcije. Zato je seveda takoj preusmeril vodo na svoj mlin, ko je opazil blokado Twitter profilov novinarja in urednika Nova24TV.

Spomnimo, radikalni aktivist Savič je pred časom s pomočjo novinarke RTV Eugenije Carl dosegel, da so izbrisali zasebni Twitter profil uslužbenke RTV Irene Ciglar, ki je bila kritična do dela Carlove in slovenske levice. takrat smo poročali, da se je po naših informacijah Ciglarjeva znašla celo v disciplinskem postopku. Enaka merila seveda ne veljajo, kadar gre za zaposlene z levimi pogledi na družbeno-politična vprašanja, a z RTV Slovenija je vseeno niso nameravali odpustiti, so nam zagotovili v informativnem programu RTV Slovenija. Skratka, prav nič čudnega ne bi bilo, če bi tudi za tem izbrisom stal prav Savič ali pa imel zraven vsaj svoje prste.

 

 

“Na prva poročila o suspenzu se je odzval še en uslužbenec tovarne laži in pojasnil, da je šlo najverjetneje za koordinirano akcijo, ki je sprožila avtomatično blokado računov.  A če človek dejansko prebere Twitter pravila delovanja, lahko ugotovi, da je razlog za blokado lahko tudi “manipuliranje s Twitter računi. Po domače – upravljanje twitter bot farme,” je zapisal na Twitterju ob komentar našega novinarja. Komentar je popolnoma nesmiseln. Twitter je namreč pojasnil, da sta bila uporabniška računa prijavljena kot neverificirana oziroma lažna. Kar z drugimi besedami pomeni, da bo Twitter računa moral obnoviti, ko pregleda poslane dokumente, ki potrjujejo, da osebi Luka Perš in Aleksander Rant v resnici obstajata. Še bolj maloumen pa je komentar, češ da naj bi šlo za manipuliranje s Twitter računi – kar je jasno čisto vsakemu, ki je kdaj prebral vsaj eno objavo Ranta ali Perša. A seveda, Savič mora v vsak primer vtakniti svojo agendo in povedati nekaj čez medije, ki niso levo usmerjeni, pri tem pa mu je povsem vseeno, če uporabi le prazno natolcevanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine