12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Levici se je dokončno skisalo: Brezobrazni Repovž polil gnojnico po Madžarski, podpirali pa so nezaslišane posege Šarca v medijsko svobodo!

Ko so pri Mladini objavili naravnost neokusno naslovnico v kateri so madžarskega premierja prikazali kot novodobnega vodjo nacionalsocializma, so na madžarskem veleposlaništvu protestirali. Ravno tako so Madžari na zunanje ministrstvo naslovili protestno noto, v kateri so povedali, da se takšna upodobitev ne spodobi. Cerarjevo zunanje ministrstvo pa je sporočilo, da se v uredniško politiko slovenskih medijev ne vtika. “Diplomatska nota zaradi prikaza izvoljenega predsednika vlade v nacistični pozi se mi ne zdi pritisk na medije, ampak normalna poteza države. V duhu tega novinarskega ogorčenja bi prej pričakoval kritiko gonje proti oglaševanju na desnih medijih,” je na Twitterju opozoril politični analitik Sebastjan Jeretič. Novinar Nova24TV Luka Svetina pa je obsodil hinavsko stališče Društva novinarjev Slovenije, ki je takoj zavzelo podobno stališče kot Mladina, ustavno sodišče pa je tej skrajni reviji dalo zaušnico, ko je poslanca Branka Grimsa primerjala z nacistom Goebbelsom. “Skrbi vas nezaslišan nadzor oblasti, podpirali pa ste Šarca pri poseganju v medijsko svobodo. Hinavsko.

 

“Protestiram proti načinu, na katerega ste upodobili predsednika Vlade Madžarske. Nezaslišano in nesprejemljivo je, da predsednika vlade države, ki je zaveznica Slovenije v EU in v Natu, enačite s pripadniki mračnih sil preteklosti!” je v protestnem pismu uredništvu Mladine zapisala madžarska veleposlanica v Ljubljani Edit Szilágyiné Bátorfi.

Pri Mladini se sprenevedajo, da jih je presenetil jezik, “ki je spominjal na neki drug čas ter tako nazorno razkrival naravo madžarskih oblasti in tudi veleposlanice same. Pismo je bilo še en kamenček v mozaiku, ki tako jasno kaže, s kakšno politiko imamo opravka v sosednji državi in kaj se je zgodilo v državi Evropske unije, ki naj bi bila nekakšna zveza demokratičnosti.”

Neosnovane obtožbe antisemitizma
Mladina, v kateri je Grega Repovž na položaju odgovornega urednika že vse od 1. novembra 2006, je pod njegovo taktirko z največjim veseljem napadala medije, ki ne delijo njihovih političnih prepričanj ravno zaradi naslovnice. Tudi ko so te naslovnice odražale resnico. Po drugi strani pa se Repovžu in njegovi kliki ne zdi niti najmanj sporno, da demokratičnega voditelja evropske države, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah zmagal z dvotretjinsko večino, primerja s Hitlerjem.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine