12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Levičarski skrajneži ponovno primitivno oskrunili pročelje Ministrstva za kulturo Republike Slovenije!

Piše: P. T. / Luka Perš (Nova24tv)

Danes zjutraj so zaposleni na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije, ob prihodu v službo, spet doživeli neprijetno presenečenje. Ponoči so neznanci (po vsej verjetnosti spet levičarski skrajneži) popisali stekla in vhodna vrata ministrstva z rumenimi kljukastimi križi. Državna sekretarka v kabinetu Predsednika vlade Jelka Godec je ob tem na twitterju zapisala: #nocomment To je posledica vaših dejanj @strankalevica @StrankaLMS @StrankaSAB @strankaSd«.

Sedanja ekipa pod vodstvom kulturnega ministra Vaska Simonitija je morala požreti marsikatero besedo na svoj račun. Dnevno poslušajo neutemeljene manipulativne napade s strani osrednjih medijev, levih opozicijskih strank in del predstavnikov civilne družbe.

Manjši del kulturnih delavcev z veliko medijsko podporo so že nekajkrat zakuhali incidente pred vhodom stavbe MK. V lanskoletnih poletnih mesecih sta gledališka igralca Primož Bezjak in Katarina Stegnar uprizorila protestniški striptiz. Duhovita akcija se jim je tudi zdela, ko so postavili šolske klopi z zapisanimi priimki zaposlenih na MK in so klopi prelili s krvjo. Večkrat je bila žrtev vandalizma tudi stanovanjska hiša sedanjega ministra za kulturo Vaska Simonitija. Tudi zunanjost stavbe na MK je bila večkrat prekrita z različnimi barvami. Spomnite se le groženj samozaposlenega v kulturi Zlatana Čordiča, ker mu je ena od uslužbenk na MK zavrnila njegovo podaljšanje statusa.

Čudno je predvsem to, da bi morale kamere že zdavnaj ujeti vse storilce. Enako kot pri prejšnjih akcijah se je tudi tokrat uničevalo zunanji del stavbe. Glede na sliko, kjer je na vsakem oknu narisan rumen kljukasti križ, so si morali snovalci akcije vzeti kar nekaj časa za svoje “umetniške” stvaritve.

O dogodku je bila obveščena tudi policija. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, v katerem je nastalo za približno 500 evrov škode. Kot so še sporočili s policije, storilec za zdaj še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na ministrstvu za kulturo pa so v odzivu na Twitterju zapisali, da je takšno dejanje vandalizma še eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden.

Kot so pojasnili, je bilo storilcev pet, napovedali pa so tudi, da bo o dogodku minister Vasko Simoniti danes podal izjavo. Hkrati so na socialnem omrežju twitter objavili več posnetkov nočne akcije vandalov.

Podoben primer se je zgodil decembra lani, ko so neznanci umazali pročelje ministrstva s črnimi madeži. Ministrstvo je tedaj objavilo več fotografij in na Twitterju zapisalo, da so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade.

No, naj ob tem dodamo, da je očitno, da levičarski skrajneži in brezdelneži ne prenesejo, da ministrstvo za kulturo vodi dr. Vasko Simoniti, ki se kot intelektualec spozna na kulturo in jim je pripravljen v brk povedati, kar jim gre. Nenazadnje je bil tako tudi na zadnji seji Odbora za kulturo v Državnem zboru Republike Slovenije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine