14.5 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Levičarski politkolesariat želi podeliti prvo rdečo zvezdo za Rogliča

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Medtem ko je v Sloveniji politika popolnoma razdvojena, pa znamo Slovenci biti enotni, ko pride do zmag naših športnikov. Vendar temu ni vedno nujno tako, še posebej ko se na družabnih omrežjih pojavijo ideološko usmerjeni umetniki. “Predlagam, da se v Sloveniji ustanovi novo slovensko ljudsko odlikovanje kolesar z rdečo zvezdo in se ga kot prvo podeli kolesarju Primožu Rogliču,” je dejal literat, publicist in novinar Miloš Ivančič. Medtem ko se eni trudijo, da bi se lahko slovenska politika poenotila, pa nas vztrajni ideologi želijo vrniti v komunistično Jugoslavijo.

Na olimpijskih igrah nas je v sredo odlično zastopal Primož Roglič in nas razveselil z zlatim odličjem. S svojim vrhunskim nastopom je dokazal svojo borbenost in pogum. Kot pa smo Slovenci opazili že v preteklosti smo med seboj izjemno razdeljeni, družijo pa nas skupne zmage. V vse bolj razgretem političnem ozračju pa očitno ne gre brez provokacij samooklicanih umetnikov.

Literat, novinar in publicist Miloš Ivančič vsekakor spada v podobno kategorijo, kot Tanja Fajon, ki se klanja spominu tistih, ki so v prejšnjem sistemu zagrešili hude zločine. Medtem ko je Slovenija med olimpijskimi igrami le enotna, pa Ivančič želi razdeliti enoten narod. “Predlagam, da se v Sloveniji ustanovi novo slovensko ljudsko odlikovanje kolesar z rdečo zvezdo in se ga kot prvo podeli kolesarju Primožu Rogliču,” je dejal Ivančič.

Živimo v samostojni državi Sloveniji, nekateri pa nas vztrajno želijo umestiti v okvire prejšnjega sistema na račun provokacij. “Umazana, grda in nora provokacija, ki v resnici ideološko (in versko) ponižuje srčnega športnika, ki ne kolesari proti, ampak za šport,” je poudaril novinar Vinko Vasle. Rdeča zvezda poleg totalitarnega simbola za pristaše levice predstavlja simbol, ki ščiti pred zlom, ni pa popolnoma jasno, kako je to povezano s športnim udejstvovanjem Rogliča. Slednjega z rdečo zvezdo povezuje le to, da se je rodil še v Jugoslaviji. Slednje je očitno kasneje ugotovil tudi Ivančič, ki je svojo objavo z Rogličem kasneje izbrisal.

Bomo Slovenci sploh lahko kdaj enotni?
Obujanje ideologij prejšnjih sistemov in enačenje slednjih s športom vsekakor v Sloveniji ne bo prinesla enotnosti. Temu botruje tridesetletna zgodovina lastne države, v kateri pa veje občutek, da del nje še vedno želi živeti v starem sistemu. Kljub enotnosti na plebiscitu za samostojno državo pa je zadnje čase vse bolj pogosto opaziti, da si ideološki privrženci želijo vrniti v čase, ki jih ni več. Vsak ima svojo pravice izbire, vendar le, če s ta koš ne tlačijo tudi tiste, ki so se odločili za samostojno državo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine