19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Levičarska osebnost: levičarska ideologija kot biološki fenomen

Piše: Kavarna Hayek

Biopolitics je nova spletna stran. Opisuje se kot spletna stran z »jedrnatimi članki, ki temeljijo na znanstvenih študijah in empiričnih dokazih«. Avtorji so tokrat zbrali najrazličnejše informacije o mentalnih in bioloških lastnostih ljudi na levi in ​​desni strani političnega spektra. Prišli so do zaključka, da so levičarji so fizično grdi in duševno neuravnovešeni. Nejasno ostaja le, ali jih biološke značilnosti delajo za levičarje ali njihova politika vpliva na njihove biološke značilnosti.

Originalen članek z naslovom ´Levičarska osebnost: levičarska ideologija kot biološki fenomen´ si lahko preberete TUKAJ, naredil bom le kratek povzetek. Mnenje naj si ustvari vsak sam.

Kaj je levičarstvo?

Za levičarje so značilne ideje, kot so enakost, bratstvo, napredek, družbena reforma. To se politično kaže kot podpora feminizmu, homoseksualnosti, prerazporeditvi bogastva, priseljevanju in rasnemu egalitarizmu, skupaj z nasprotovanjem družini, nacionalizmu in tradicionalni kulturi. Zavračanje ali sprejemanje hierarhije (tj. neenakosti) je temeljna razlika med levičarskim in desničarskim pogledom na svet. Desničarji verjamejo, da je hierarhija neločljivo povezana z realnostjo in je del naravnega reda, medtem ko levičarji trdijo, da verjamejo, da so vsi ljudje v osnovi enaki.

Levičarstvo in fizična biologija

Številne študije so pokazale, da so telesne značilnosti tesno povezane s politično usmeritvijo. Prepoznavanje obraza z umetno inteligenco lahko natančno napove človekovo politično usmeritev z 72-odstotno natančnostjo, s čimer preseže možnost človekove presoje (55-odstotna natančnost).

Višji in bolj privlačni ljudje se bolj verjetno identificirajo kot desničarji in bolj verjetno aktivno podpirajo desničarske stranke, politike in politike. V Ameriki, Avstraliji in Evropi so desničarski politiki bolj fizično privlačni kot njihovi levičarski kolegi.

Moški, ki so fizično močnejši, pogosteje nasprotujejo prerazporeditvi bogastva in drugim oblikam družbenopolitičnega egalitarizma, tudi če so sami revni. Nasprotovanje egalitarizmu narašča, če so moški bolj fizično aktivni. Podobno je večja verjetnost, da bodo moški z bolj moškimi potezami obraza podpirali ……

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine