-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Levica bo na čelo družinskega resorja postavila LGBT aktivista, ki je želel spremeniti definicijo družine

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Po poročanju STA so v stranki Levica potrdili, da sta njihova kandidata za ministra Asta Vrečko za resor kulture in Simon Maljevac za resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Kandidata mora sicer potrditi še svet Levice na notranjem referendumu stranke, ki bo predvidoma zaključen v petek, so povedali v Levici. Kot je znano že od prej, je koordinator Levice Luka Mesec kandidat za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost. Gre za nov resor, ki naj bi pod svoje okrilje prevzel stanovanjsko politiko, dolgotrajno oskrbo in ekonomsko demokracijo.

Znana so torej skoraj vsa imena kandidatov za ministre, še poroča STA in dodaja, manjka le kandidat oz. kandidatka za resor kmetijstva, ki ga mora predlagati Gibanje Svoboda. Po besedah predsednika stranke Roberta Goloba so na izvršnem odboru stranke pretekli teden kandidatko že potrdili, vendar še čakajo njeno soglasje. Kot je medij N1 pisal že včeraj, sta izbranca Levice za ministra za kulturo ter delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Asta Vrečko in Simon Maljevac. Vrečkova je namestnica koordinatorja Levice Luke Mesca in ljubljanska mestna svetnica. Zaposlena je kot docentka in znanstvena sodelavka na oddelku za umetnostno zgodovino ljubljanske filozofske fakultete, kjer je tudi doktorirala. Vrečkova je po navedbah N1 dolgoletna aktivistka, med drugim je bila članica Delavsko-punkerske univerze in ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem, ki je po združitvi s stranko TRS postala stranka Levica. Prizadeva si za solidarno in pravično družbo, v kateri dostojno stanovanje ne bo luksuz, temveč osnovna pravica. Želi si družbe, v kateri sta človek in narava pred profitom, kjer je skupnost na prvem mestu.

Maljevac pa je aktivist in generalni sekretar Levice, po izobrazbi pa diplomiran sociolog. Bil je svetovalec Mirovnega inštituta in višji svetovalec pri zagovorniku načela enakosti in je med ustanovitelji Inštituta 8. marec. Leta 2006 se je kot prvi zaposlil pri Legebitri in društvo, ki zagovarja pravice LGBTI oseb, vodil skoraj do konca leta 2017, piše N1.

Družinski resor bo vodil LGBT aktivist?
Za poslanca Levice je kandidiral že pred štirimi leti. “Dolga leta sem deloval v nevladnem sektorju, v katerem sem se boril za pravice manjšin. V svojih bitkah sem se mnogokrat soočil s trkom v trenutno vladajočo oblast. Na svoji poti sem opazil, da je ravno politika tista, ki omogoča boljše življenje za vse. Levici sem se pridružil leta 2015. Takrat je bila Levica edina stranka, ki je polno stala za predlogom referenduma o družinskem zakoniku,” je med drugim zapisal o sebi in dodal, da je z Levico v vseh bitkah. Spomnimo, da so ljudje na referendumu kar dvakrat zavrnili spremembo družinskega zakonika po meri levice, ki bi izničil mamo in očeta ter uničil definicijo tradicionalne družine, hkrati pa bi vrata odprl LGBT ideologiji. Z njim na čelu se torej obetajo novi poskusi uničevanja družin, njegov predlog za ministra pa je huda provokacija za omenjeni resor.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine

1 komentar