11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Levi fašisti (Antifa) v svojih uniformah posnemajo naciste!

Piše: Peter Truden 

Glede na to, koliko je v medijih nakladanja o domnevnih neonacistih, ki naj bi bili povezani z vlado, pa velja še enkrat spomniti, zakaj je treba skrajno levičarstvo poimenovati »levi fašizem«. 

Fotografija pripadnikov mednarodne levo-fašistične mreže Antifa namreč dokazuje, da je njihov slog oblačenja dejansko zelo blizu tistemu, ki so ga uporabljali uslužbenci Tretjega rajha. Navsezadnje so se gospodarji Tretjega rajha izvirno imenovali nacional-socialisti. Bili so torej socialisti nacionalistične smeri, a še vedno socialisti. Hitlerjeva stranka se je namreč imenovala »nacionalsocialistična nemška delavska stranka« (Nazionalsocialistische Deutsche Arbeiterpartei – NSDAP). Okrajšano poimenovanje »nacizem« velikokrat prikrije dejstvo, da gre dejansko za eno od smeri socializma. Navsezadnje je bil tudi utemeljitelj italijanskega fašizma Benito Mussolini izvirno socialist, le da je, podobno kot njegovi tedanji nemški somišljeniki, svoj socializem »oplemenitil« z nacionalno-rasno mitologijo.

Sicer pa je podobnosti med sedanjimi levimi fašisti, med katere lahko mirne duše uvrstimo tudi člane oz. simpatizerje Levice (predvsem pa Miho Kordiša), ter »tretjerajhovci« več kot dovolj. Ne samo po oblekah, ampak tudi v mentaliteti in praksi. Tudi akademik dr. Kajetan Gantar je že pojasnil, kako so v času druge svetovne vojne lokalni privrženci nacionalsocializma v Celju naredili kolesarjenje za nekakšen politični simbol. Tako kot sedaj Jaša Jenull in njegovi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine