7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Levi elitisti in podporniki “kolesarskih protestnikov” besnijo zaradi izgube privilegijev ter zmanjšanja financiranja projektov nevladnih organizacij

Spomenka Hribar, Svetlana Slapšak, Vlado Miheljak, Boris A. Novak, Jože Pirjevec, Slavko Pregl, Božo Repe, Rudi Rizman in Ivo Vajgl so se znašli med podpisniki javnega pisma z naslovom “Posegi vlade v ustanove nadzora so dokaz avtoritarne oblasti”. Večer, ki velja za glasilo Socialnih demokratov, namreč razkriva, da se je pod pismo, ki je nastalo na pobudo novega “Foruma za demokracijo” podpisalo 118 imen, ki jim skupno točko predstavlja zaskrbljenost nad političnim dogajanjem v Sloveniji. A za plehkim pismom se skrivajo še bolj plehki interesi. Ti so seveda povezani s črpanjem denarja iz državnega proračuna!

 

Levičarski elitisti poudarjajo, kako naj bi prišli do žalostne ugotovitve, da se uresničujejo njihove napovedi o aktualni koaliciji. Ta naj bi državo peljala proti avtoritarnemu sistemu trde roke. Očitajo, da naj bi se spogledovala z madžarskim zgledom, simpatizirala s priključitvijo višegrajski skupini, “grobo” naj bi napadala medije in novinarje, podrejala pa naj bi si tudi osrednje nadzorne institucije.

Podpisniki vladi očitajo kadrovske menjave in dodajajo, da naj bi s tem resno začela načenjati demokratični sistem. “Po razkritju sumljivih praks pri nabavi zaščitne medicinske opreme v oddaji Tarča na TV Slovenija smo pričakovali, da se bodo s preiskavo ukvarjali organi pregona in politična opozicija, ne le množični mediji,” so razkrili, kje naj bi bil srž njihovega problema. A v resnici jih moti dejstvo, da se počasi ustavlja financiranje nekaterih NVO-jev, ki so prisesani na državne jasli.

Moti jih ustavljanje financiranja projektov nevladnikov
Kljub temu, da so koalicijske stranke predlagale parlamentarno preiskavo, elitisti poudarjajo, da so prepričani, kako vladajoča koalicija naj ne bi dovolila nadzora nad samo seboj in svojimi izpeljanimi posli. Ker je pri sprejetih vladnih sklepih sodelovala stroka, je težko razumeti očitek, kako naj bi izključevala epidemiološko stroko. Dejstvo je, da sta bila sprejeta tudi dva obsežna korona zakonodajna paketa, podpisniki pa vseeno navajajo, da naj bi zaradi delovanja vlade prišlo do socialnega kolapsa in zmanjšanja sredstev za kulturne delavce in medije. Med drugim jim gre v nos še ustavljanje financiranja projektov nevladnikov in zaostrovanje pogojev sodelovanja nevladnih organizacij v postopkih izdaje gradbenih dovoljenj.

Pa poglejmo, kdo so med podpisniki in kaj jih v resnici žene. Glede na to, da Spomenka Hribar velja za dobro prijateljico Milana Kučana, ne čudi, da je primaknila svoj podpis. Še posebej v luči dejstva, da je v preteklosti dala vedeti, da podpira delo vlade Marjana Šarca. Po njenem mnenju je ta kljub temu, da je bila manjšinska, nekoliko delovala. Zdi se, da se ji kolca po starih časih. Svetlana Slapšak velja za sivo eminenco levičarskih ideologov in dežurno komentatorko v levičarskih trobilih, kot sta Večer in Mladina. Tam brez dlake na jeziku oblati vsakogar, ki si drzne razmišljati drugače kot ona. V številnih kolumnah se še posebej z užitkom obrega ob zapise na našem portalu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine