9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Legendarni Vinko Vasle vodstvu RTV Slovenije: Še posebej se mi zdi sramotno, da niste zmogli toliko profesionalne drže, da bi pred lažmi in diskvalifikacijami zavarovali svojega kolega in sodelavca.

Legendarni slovenski novinar in urednik Vinko Vasle, zdaj v pokoju, sicer pa kolumnist revije Demokracija, je v zvezi z napadi na Jožeta Možino na nacionalno televizijo naslovil ostro protestno pismo.

Objavljamo ga v celoti.

»Spoštovani!

Z zaskrbljenostjo, človeško in kolegialno občutljivostjo spremljam stampedo pogromov nad dr. Jožetom Možino in njegovim intervjuvancem Dežmanom. Gre za hud napad na novinarsko neodvisnost, za napad na programsko neodvisnost RTVSLO in za neutemeljen, neargumentiran napad na RESNICO.

Ob tem se mi zdi nenavadno in neprimerno, da naslovljenci niste zmogli toliko profesionalne drže, da bi pred lažmi in diskvalifikacijami zavarovali svojega kolega in sodelavca. To se mi zdi še posebej sramotno.

Kljub temu upam, da boste imenovani zbrali toliko poguma in odločno zavrnili poskuse obračunavanj in napadov na dr. Jožeta Možino. Doktor pišem zato, ker je doktor zgodovinskih znanosti, ki se je z resnico o revoluciji v NOB strokovno znanstveno ukvarjal.

Gospo Ilinko Todorovski pa prosim za pismeno stališče o teh dogajanjih.

Vinko Vasle«

Kaj je Vasle napisal na družabnem omrežju Twitter, si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine