11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Legendarni srbski igralec je večkrat zavrnil srečanje s Titom, zato ga je udba ugrabila in ga “dostavila” v Beli dvor

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

Pavle Vuisić je eden najbolj znanih srbskih in jugoslovenskih igralcev vseh časov, njegovi filmi in serije pa so še dandanes izjemno gledani. Zanimive prigode iz življenja legendarnega igralca, ki vključujejo tudi Tita, pa je razkrila njegova žena Mirjana. 

Razkrila je, da njen mož Pavle Vuisić nikakor ni prenesel Josipa Broza Tita, pojasnila pa je tudi, zakaj. “Mnogi izmed vodilnih v državi so Pavla imeli radi in tudi tolerirali, če je sam javno pokazal, da jih sam ne mara. Ko je šel ‘Paja’ v gostilno, je takoj zahteval  odejo: ‘Prinesite mi odejo, da prekrijem Titovo sliko na zidu’,” je pripovedovala.

Njegov oče je bil namreč žrtev komunističnega terorja, zato jih Pavle ni toleriral. Leta so ga tudi prepričevali, da se osebno spozna s Titom, a tega ni želel niti slišati. Varnostne službe so ga celo ugrabile, ko je bil ob reki, in ga v spodnjem perilu odpeljali v Titov Beli dvor. Vztrajali so, naj se obleče v obleko, a ni želel. “Če ste me takšnega pripeljali, me takšnega tudi peljite k njemu …” je dejal.  Tito je slišal, da se nekaj dogaja in ga poklical v svoje prostore, Pavle pa pred njim v spodnjih hlačah in športni majici, pripoveduje Mirjana.

Pavle je rad veliko tudi spil, alkohol je tudi dobro prenesel, je dejala. Trdila je tudi, da Pavle ni imel rad svojega poklica, ni rad igral. “Igralstva ni maral in se ni želel s tem ukvarjati. V ta svet je vstopil slučajno. A je s tem nadaljeval, da bi mi bolje živeli. Čeprav še sama ne vem, ali res ni maral igrati ali pa se je le rad pritoževal.”

Z glavnim igralcem v slavni seriji Kamiondžije se Pavle ni razumel
Spomnimo, Pavle Vuisić je z Miodragom Petrovićem Čkaljo posnel znamenito serijo “Kamiondžije”, ko pa so se kamere ugasnile, se “prijatelja” nista mogla prenašati. Miodrag je po mnenju Pavla v igralstvu pretiraval, zato ga ni mogel prenašati. Čeprav se nista razumela, to na televiziji ni bilo nikoli opaziti. Vsem sta delovala tako povezano, kot da sta prava prijatelja. Mirjana pravi, da Čkaljo ni nikoli spoznala, saj se s Pavletom nikoli nista družila, le delala sta skupaj na projektih. Ko pa so mu ponudili, da posnamejo nadaljevanje “Kamiondžije ponovo voze”, Pavle tega ni želel. “Ni želel ponovno igrati z Čkaljo in ga videvati vsak dan.” Takrat pa so ravno pred svojim domom gradili ograjo, vredno 110 tisoč dinarjev, glavni igralci pa so dobili honorar 12 tisoč dinarjev, pripoveduje Mirjana. “Pavle je pristal na snemanje nadaljevanja, a le pod pogojem, če mu plačajo celotno vsoto denarja za ograjo. Bil je namreč prepričan, da ne bodo pristali, na koncu pa so mu res plačali toliko, kot je zahteval.”

foto: Wikipedia

Pa čeprav Čkaljo ni prenašal, je naredil eno plemenito stvar. Čeprav ga ni maral, je tudi zanj izboril za takrat ogromen honorar, je končala Mirjana.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine