32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Le kaj je bilo Golobu tako smešno v tej situaciji?

Piše: Nova24tv.si

Predsednik vlade Robert Golob je gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, s katero sta obšla nekaj opustošenih območij po poplavi. Medtem ko se ob pogledu na uničena območja ljudem solzijo oči, se premier s predsednico ob pogledu na uničenje nasmiha. Kaj je bilo v danem trenutku tako smešnega, ni znano, deluje pa precej morbidno.

Slovenija bo letos iz solidarnostnega sklada EU prejela 100 milijonov evrov, leta 2024 pa še 300 milijonov. Tako je obljubila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Je to tisto, kar je narisalo nasmeh na obraz premierju Robertu Golobu, ki se je nasmihal ob pogledu na uničena območja poplave, ki je več tisoč ljudem vzela vse?

Predsednica Evropske komisije Ursula Von der Leyen si je skupaj z Robertom Golobom iz helikopterja ogledala nekatera območja, ki so jih prizadele poplave, kot so Komenda, Mengeš, Kamnik, Luče, Ljubno ob Savinji in Mozirje. Obiskala je tudi Črno na Koroškem, kjer si je ogledala prizadeta območja.

Smeh ob pogledu na kup naplavin
Medtem ko je bilo med ogledom moč videti srce parajoče prizore in objokane ljudi, ki so v nekaj urah ostali brez vsega, se jima je očitno nekaj zdelo zelo smešno, saj sta se oba s predsednico v nekem trenutku nasmihala. Veselja ni skrivala niti županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. Kaj je bil povod za to, ni znano. Smo pa povprašali v njegov kabinet, zato odgovore še pričakujemo.

Spomnimo, da Golob in Von der Leynova nista edina, ki nista uspela brzdati čustev ob dogodkih, ko so ljudje izgubili praktično vse. Gledalce in plačnike RTV so pred dnevi zmotili nasmeški voditelja dnevnika Saše Kranjca.

Image

Kako morajo politiki znati izražati svoja čustva situaciji primerno, je pokazal politik z dolgo kilometrino Borut Pahor. Golobova sopotnica Tina Gaber pa je bolj kot promocijo pomoči promovirala samo sebe z nasmehom na obrazu.

Image

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine