26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Lažnivemu Erjavcu se ponovno dogaja stranka: Nedemokratični prijemi so se vrnili kot bumerang

Piše: Škandal24

Pod težo (ponovnega) političnega poraza Karla Viktorja Erjavca, ki je pretekli teden z desetimi podpisi poslancev skušal vreči vlado, a je nabral zgolj 40 od potrebnih 46 glasov, se zdi, da bo Erjavec ponoven poraz doživel tudi v stranki DeSUS. Njegovega naskoka na mandatarstvo sicer niso podprli niti vsi poslanci stranke, katere predesednik je. Erjavec drugačnih pogledov ne sprejema, ampak svojim kritikom avtokratsko grozi z izključitvijo iz stranke, katere polno ime je Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS).

“MO (mestni odbor, op.p.) je vedno podpiral prizadevanja poslancev in nikakor se ne moremo strinjati z načinom obračunavanja vodstva stranke s poslanci in člani stranke, ki imajo morda drugačno stališče kot predsednik stranke, demokratični dialog v stranki ne obstaja. V stranki je zavladal princip izključevanja drugače mislečih in napoved čistk. Vsi bi se morali zavedati, še posebej vodstvo stranke, da je ustava RS jasna, nihče ne more poslanca klicati na odgovornost, še manj pa jih lahko zaradi odločanja v DZ organi izključijo iz stranke. Javna grožnja o obračunu z vsemi, ki morda mislijo drugače pomeni teptanje osnovnih človekovih pravic in pomeni zavrženo dejanje s strani predsednika stranke DeSUS,” med drugim piše v pismu ljubljanskega mestnega odbora stranke, ki ga je na Twitter objavil Bojan Požar.

 

 

V pismu v ljubljanskem odboru hvalijo dosežke, ki so jih za upokojence ustvarili v tem mandatu: “MOO ugotavlja, da je bilo v času sklenjene koalicije s to vlado doseženih več pravic za upokojence kot prej vsem času od leta 2014. Najranljivejši upokojenci so prejeli denarni dodatek v višini 300 eur, s 1.12. 2020 so se pokojnine povečale za 2%, dogovorjeno je dodatno usklajevanje pokojnin za 3,6%, uredile se bodo vdovske pokojnine, ustanovil se bo vladni urad za demografijo, izplačal se bo letni dodatek v skladu z Zakonom o izvrševanju proračuna, gradilo se bo še dodatnih pet domov za starejše, v proceduri sprejema je zakon o dolgotrajni oskrbi in še druge zadeve . O vseh teh dosežkih niso bili organi niti člani stranke nikoli seznanjeni.”

Vse to pa so za upokojnece dosegli po lanskem januarju, ko je bil Erjavec poražen na kongresu DeSUS, kjer ga je premagala Aleksandra Pivec. Ne gre prezreti, da je Erjavec svojo, s tem pa tudi politično identiteto stranke, ki jo je vodil, več kot desetletje gradil na laži, da bodo slovenski upkojenci prejemali tisočaka pokojnine – obljube pa ni nikoli izpolnil, je pa lažnih obljubah dobro zaslužil sam, o čemer smo pisali na povezavi.

 

Da gre po vsej verjetnosti za Erjavčev dokončni poraz, je pokazala tudi anketa, ki smo jo v nedeljo objavili na omrežje Twitter. Kot možnega izzivalca Erjavcu smo postavili dr. Jožeta Podgorška, ministra stranke DeSUS v vladi Janeza Janše, ki mu zaradi sodelovanja v vladi, ki uresničuje interese upokojencev, Erjavec grozi z izgonom iz stranke. Rezultati kažejo, da ima Podgorškova politika osemkrat večjo podporo kot Erjavčeva.

Vir: Twitter.

V anketi, ki je bila odprta 24 ur, je bilo oddanih kar 475 glasov. Če menite, da ni veliko, vam za primerjavo ponudimo rezultate zadnjih parlamentarnih volitev leta 2018. Za Karla Erjavca je glas oddalo le 394 volilcev.

Vir: dvk.gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine