19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Laura Towler za Demokracijo: Mnogi med nami se počutimo kot tujci v lastni domovini. Nikakršne skupnosti ni več. Kriminal narašča

Pogovarjali smo se z Lauro Towler namestnico direktorja v britanski organizaciji Patriotska alternativa (Patriotic Alternative), ki se osredotoča predvsem na problematiko množičnih migracij in velike demografske zamenjave.

 

DEMOKRACIJA: Nam lahko za začetek poveste, kdaj in kako ste se začeli ukvarjati s politiko in kakšni so bili vaši glavni razlogi za pridružitev Patriotski alternativi?

Towlerjeva: Nikoli se nisem zavestno odločila, da se bom začela ukvarjati s politiko, temveč se je to zgodilo spontano. Začelo se je tako, da sem se na Twitterju pritoževala glede migracij. Zatem mi je bilo ponujeno, da za spletno stran Defend Europe (Branimo Evropo), ki objavlja novice in članke ter jo pomaga voditi eden od mojih prijateljev, napišem nekaj člankov. Danes imam svoj kanal You Tube ter delam skupaj z Markom Collettom v Patriotski alternativi. Moja glavna motivacija je preprosto rečeno ljubezen do Anglije. Ne prenesem uničenja naše dežele in hočem narediti vse, kar je v moji moči, da bi ga preprečila.

DEMOKRACIJA: Povejte nam kaj več o organizaciji Patriotska alternativa. Kakšni so vaši glavni cilji in stališča?

Towler: Mi smo nacionalisti. Zavzemamo se za varno domovino za Britance. To mora biti prostor, v katerem naše ljudstvo lahko uspeva in kjer lahko kot posledica tega cveti tudi njegova kultura, prostor, v katerem smo varni pred trpljenjem in konflikti. Verjamemo tudi, da bi morali sami sebi vladati in imeti pravico do samoodločanja. Naši kratkoročni cilji so, da iz temeljev zgradimo svoje lastne skupnosti in skozi aktivizem ozaveščamo o težavah, s katerimi se sooča naš narod.

DEMOKRACIJA: V sklopu Patriotske alternative ste pred kratkim organizirali akcijo, prek katere ste pozvali svoje podpornike, da na družbenih omrežjih objavijo svoje slike z napisom »White Lives Matter« ( Bela življenja štejejo). Kakšen je bil glavni namen te akcije?

Towler: Šlo je za naše praznovanje mednarodnega dneva domorodnih ljudstev, ki je bilo zelo zabavno. Evropejci so vedno izključeni iz uradnih praznovanj mednarodnega dneva domorodnih ljudstev, kar ni prav, saj smo tudi Evropejci domorodci. Britanci so na primer domorodci Velike Britanije. Zato smo se odločili, da glede tega nekaj storimo. Pozvali smo ljudi, da naj objavijo fotografije z letaki, plakati in transparenti, na katerih piše Bela življenja štejejo na Twitterju skupaj s ključnikom #whitelivesmatter. Na naš poziv se je odzvalo več sto ljudi, vse fotografije pa so objavljene tudi na naši spletni strani.

(Celoten intervju si preberite v reviji Demokracija.)

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine