8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Lahkotnost trošenja denarja državljanov – preberite, kaj po enem tednu o februarskih 12 tisoč evrih za Mladino vemo od direktorja RTVS Kadunca

Vlada pripravlja nove pakete ukrepov za pomoč tistim, ki jih bo prizadela epidemija koronavirusa, interesne skupine skušajo izposlovati kar čimveč za tiste, ki jih zastopajo, državljani morajo letno še vedno prisilno 153 evrov nakazati za naročnino za programe Javnega zavoda RTV Slovenija, četudi nimajo televizorja ali programov RTV Slovenija ne gledajo, niti ne prebirajo njihovih spletnih portalov generalni direktor RTV Igor Kadunc pa je očitno tisti, ki je februarja naročil tako velik nakup pri zasebnem podjetju Mladina d.d., v preteklosti do grla vpetem v financiranje iz provizij od žilnih opornic.

 

Kadunca smo prek službe za komuniciranje RTV Slovenija spraševali: “Kdo je naročil nakup? Kaj ste kupili za teh 12 tisočakov? Naročnine na tiskano Mladino? Kdaj ste sprejeli odločitev za tako izreden nakup? Kako to, da ste v krizni situciji opravili tako velik nakup pri družbi Mladina? Zakaj?” In vse, kar smo prejeli kot pojasnilo je: “Spoštovani, RTV Slovenija je časopisnemu podjetju Mladina februarja nakazala več plačil v skupnem znesku 12.060,64 evra. Gre za letne naročnine na tednik Mladina, mesečnika Global in Monitor in prilogo revije Monitor DVD za celoten javni zavod RTV Slovenija. Lep pozdrav, Služba za komuniciranje RTV Slovenija”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine