32 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Kulturna obogatitev Evrope: Afganistanec mladoletno hčerko spolno zlorabljal, da bi »preveril, ali je muslimanka« in ker ga je tam spodaj srbelo, srbenje pa je »težko nadzoroval«

Piše Peter T.

Afganistanec (45) je bil v provinci Dalarna v osrednji Švedski obsojen na deset mesecev zapora, ker je večkrat zlorabil 13-letno hčer, poroča portal Fria Tider.

Afganistanec je leta 2015 prišel s hčerko na Švedsko. Državnim uslužbencem je povedal, da je rojena leta 2005.

Spomladi lani je priseljenec hčerko pretepel pred sosedi, potem ko je ta izgubila mobilni telefon. Prišla je policija in hčerka jim je povedala za zlorabo.

Moški je večkrat legel k njej, jo poljubljal in božal po prsih. Pred njo se je samozadovoljeval in svoj spolni organ drgnil ob njeno telo.

Deklica je na sodišču povedala, da ji je oče razlagal, da je za to, kar se dogaja med njima, kriva ona in naj skupaj molita za Alahovo odpuščanje. Poleg tega je na ta način preverjal, ali je hčerka muslimanka.

Moški, ki ima v Afganistanu še več otrok, je na sodišču dejanje zanikal. Povedal je, da je lahko »ljubezen do hčere pokazal šele, ko je ležal z njo v postelji«. Trdil je tudi, da je imel »težave s penisom«, ker ga je tam srbelo in je »težko nadzoroval srbenje«.

Sodišče je moškega obsodilo na devet mesecev zapora. Spoznalo ga je za krivega štirih spolnih zlorab in fizičnega nasilja. Po prestani kazni lahko še naprej ostane na Švedskem.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine