3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Krščanski forum SDS: Izjava predsednika vlade Marjana Šarca je nedopusten napad na medijsko in podjetniško svobodo, zato zahtevamo, da svoje besede prekliče

Na stališča predsednika vlade Marjana Šarca glede oglaševanja v »nepravih« medijih se je odzval tudi Krščanski forum SDS, ki od premierja zahteva, da svoje izjave prekliče in se zanje opraviči.

 

»Izjava predsednika vlade Marjana Šarca o tem, kje podjetja v pretežno državni lasti smejo oglaševati in kje ne, je po mnenju Krščanskega foruma SDS le še dokaz več, da se Slovenija vse bolj očitno vrača v čas pred letom 1990, kar je bil čas totalnega državnega intervencionizma – tudi na področju medijev,« je zapisano v odzivu Krščanskega foruma SDS, kjer so prepričani, da je sklicevanje na »sovražni govor« le puhel izgovor za napad na tiste, ki ne izražajo mnenja v okviru politične korektnosti.

»Zato ne pristajamo na to, da bi določeni vplivni centri moči arbitrarno določali, kaj je sovražni govor in kdo ga izvaja. To trdimo tudi zato, ker je bilo v zadnjih letih že vrsta sovražnih izpadov proti kristjanom, vendar jih samooklicani borci proti nestrpnosti nikoli niso obsodili,« so zapisali. »Še več, oseba, ki je najprej začela s kampanjo za umik oglaševanja v »politično nekorektnih« medijih, je celo znana po svojem sovražnem izražanju proti katoličanom. Zato smo tudi skrajno razočarani nad odzivom Društva novinarjev Slovenije, ki je nedopustno stališče predsednika vlade celo javno podprl,« je še zapisano v izjavi Krščanskega foruma SDS, ki tudi meni, da v tem primeru ne gre le za poseg v medijsko, pač pa tudi v podjetniško svobodo, zato terja preklic teh besed.

Zadnje novice

Sorodne vsebine