26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(KRONIKA) Grozljivo: V telesu mrtvega otroka našli sledi prepovedanih drog

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Začelo se je sojenje proti materi (in njenemu partnerju) dečka, ki lansko leto junija umrl v Preboldu, v razgretem vozilu. Materin partner na predobravnavnem naroku ni priznal krivde, narok za otrokovo mater je bil preklican. Na naroku je javnost izvedela, da so v telesu umrlega dečka našli dve različni prepovedani drogi. 

Tožilec Jošt Jeseničnik materi in njenemu partnerju očita štiri kazniva dejanja in sicer povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanja mladoletnih oseb, surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala tudi mladoletnim osebam ter osebam v procesu odvajanja, poroča STA.

Spomnimo, junija lani je Slovenijo pretresla vest o otroku, ki je preminil privezan na otroški stol v pregretem avtu. Posledično je prišlo do odpovedi možganov in srca. Tožilec pa je na predobravnavnem naroku tudi navedel, da je otrok živel v neprimernih razmerah. V hiši so bile očitno prisotne droge, do kateri je imel dostop.

“Očitno jih je tudi deloma zaužil, saj so bile na dan njegove smrti v njegovi krvi najdene sledi metadona in še ene prepovedane sintetične droge,” je dodal tožilec.

Materin partner (39) je bil v preteklosti že obsojen za štiri kazniva dejanja, nazadnje zaradi preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Na današnjem naroku je dejal, da ne priznava nobenih dejstev iz obtožnice. Andrej Janežič, zagovornik obtoženega, je bil v izjavi za medije skop: “Zgodba je zelo žalostna, zato bi bila vsaka nadaljnja izjava odveč.” Povedal je še, da bo njegova stranka podala zagovor na glavni obravnavi.

V delu sojenja bo očitno nastopalo tudi ime mladoletne osebe. Tožilec je zato predlagal izključitev javnosti iz tega dela sojenja zaradi zaščite dobrega imela oškodovane mladoletne osebe, kar je sodnica sprejela.

Po besedah tožilca, je mati umrlega otroka predlagala izvedbo postopka za sklenitev sporazuma o priznanju krivde, a se za to na koncu ni odločila, ko ji je tožilstvo predstavilo kaznovalni okvir, ki bi bil za njih sprejemljiv.

Kot že rečeno, pa se danes ni izrekla o krivdi, saj je obtožena preklicala pooblastilo svoji zagovornici. Nov narok bo potekal 22. aprila. Celjska sodnica Maja Manček Šporin pričakuje, da se bo sojenje pred petčlanskim senatom začelo maja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine