6.3 C
Ljubljana
četrtek, 29 februarja, 2024

Kot piha veter: poslanec SD Matjaž Han včeraj še z ognjem in mečem nad številne zakone SMC, danes jih podpira!

Poslanec SD Matjaž Han spreminja mnenje o SMC hitreje, kot Usian Bolt preteče 100 metrov.

Poslanci SMC, DeSUS in SD so v torek vložili zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri bodo obravnavali obravnavali 22 predlogov zakonov, ki jih je v parlamentarni postopek vložila vlada. Seja naj bi potekala predvidoma štiri dni, od 16. do 19. aprila. Koalicijski partnerji so sicer po odstopu Cerarja večkrat poudarili, da bodo v DZ obravnavali le še najnujnejše predloge, med katerimi so našteli predlog ustavnega zakona za zaščito NLB in poročila preiskovalnih komisij. Predsedniki in vodje poslanskih skupin SMC, DeSUS in SD pa so se minuli teden dogovorili, da bodo na izredni seji obravnavali tudi zakone, ki naj bi jih že medresorsko uskladili in jih je vlada potrdila. Katere zakone naj bi obravnavali lahko preberete TUKAJ.

No, poslanec SD Matjaž Han, ki je (tako kot nekateri njegovi strankarski kolegi) prispeval podpis k sklicu izredne seje, je bil še pred tedni povsem drugačnega mnenja. Tako je o številnih predlogih zakonov SMC dejal februarja v Dnevniku na TV Slovenija: »Ne, da jih ne morem brati. Jaz teh zakonov, ki se vlagajo, tiskati ne morem sproti. Enkrat vmes mi je že »tonerja« zmanjkalo.«

Včerajšnjo Hanovo izjavo pa si lahko ogledate tukaj na 9.55 minuti!

Podpis poslanca SD Matjaža Hana pod zahtevo za sklic izredne seje, na kateri bi obravnavali kar 22 zakonov. (Slika: PrintScreen)

Pred bližnjimi volitvami SMC vlaga številne zakonske predloge. Toliko jih je, da se koalicija o predlogih sploh ne usklajuje več.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine