18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Kot otroški vrtec: Ste videli, kdo so cepetavčki v DZ?

“Pravilom, če bi bila korektna stališča in razprave se v to ne poseže, vendar tisti, ki vodi seje ima pravico, da intervenira v primerih, ko oceni, da razprava ali kaj drugega ne teče v skladu s Poslovnikom in opozoril sem. Mi se tukaj ne ukvarjamo s psihološkimi profili in tako naprej, ukvarjamo se z zakonom, ki se izrecno nanašajo na odpravljanje posledic zdravstvene krize pri nas,” je na nenavadno in agresivno obnašanje poslancev Levice in SD opozoril podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko.

 

Razprava o petem protikoronskem paketu je namreč v Državnem zboru (DZ) burila duhove opozicijskih strank. Poslanka in vrst stranke Levica Violeta Tomić in poslanka stranke LMŠ Tina Heferle sta se namreč sprli podpredsednikom DZ Jožetom Tankom, ki se naj bi po njunem mnenju vtikal in komentiral vsebino razpravljavcev. Tomićeva je teatralno začela razbijati po mizi, pri tem pa so se ji pridružili še ostali somišljeniki. Prepir se je menda pričel z izjavo Matjaža Nemca. Ta je Tanku med  drugim namreč očital, da ni sposoben voditi tega državnega zbora. “To dokazujete vsakič, z vsako sejo posebej,” je dejal. Tanko je po dveh opominih Nemcu vzel besedo.

Poslanec Jure Ferjan je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da je to “demokracija” po kriterijih stranke Levica in stranke SD oziroma nesramen napad na stranko NSi Tadejo Šuštar med predstavitvijo poslanskih stališč PKP5, s katerim vlada Republike Slovenije ponovno pomaga slovenskemu prebivalstvu in gospodarstvu. Poslanec Aleksander Reberšek pa je na Facebooku komentiral, da je vsebina protikoronskega paketa večja in močnejša od proceduralnih zapletov. “Naj prevladajo ukrepi. Opozicija želi z napadi razvrednotiti delo našega ministra!”

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine