11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

KORUPCIJA? Kako je voditeljica RTV Slovenija najela za milijon evrov kredita, medtem ko ji sodišče blokira premoženje!

Televizijska voditeljica na javni RTV Katarina Kresal, za sabo ima že precej neuspešno politično kariero v vlogi predsednice propadle stranke LDS, prek katere je prišla tudi v vlado Boruta Pahorja za ministrico za notranje zadeve, se je poleti zakreditirala za nov milijon evrov, je razvidno iz zemljiške knjige.

Kresalova je danes največja, 46,5 odstotna lastnica Odvetniške pisarne Miro Senica in partnerji in čeprav tako za njeno, kot za premoženje Senice vsaj do 11. novembra velja začasno zavarovanje zahtevka za odvzem protipravne premoženjske koristi v višini več kot pol milijona evrov zaradi odprtih sodnih postopkov, je pisarna pri avtrijski Raiffeisen banki dobila milijon evrov posojila. Dejansko gre za dodaten milijon, saj je odvetniška pisarna aprila lani pri isti banki najela vrtoglavih 3 milijone evrov posojila.

(Slika: Škandal24)

Kresalovo financiramo tudi davkoplačevalci, saj ji Javni zavod RTV Slovenija že drugo leto plačuje za vodenje pogovorne oddaje, za katero so samo lani po javno dostopnih podakih namenili več kot 142.000 evrov.

Novo sezono je Kresalova pričela z razpravo o ženskah, ki plešejo ob drogu za posel ali zabavo. V dneh, ko je v zraku spreminjanje pogojev za pridobitev kredita, zato od Kresalove pričakujemo, da bo katero od prihodnjih oddaj posvetila tudi veščini pridobivanja posojil.

Poleti, ko je odvetniška pisarna, katere največja lastnica je Katarina Kresal, najemala dodatni milijon pri avstrijski banki, je sicer prijatelju tadnema Kresal-Senica, razvpitemu poslovnežu Andreju Vizjaku, propadel načrt za naskok med nadzornike državnega Telekoma Slovenije. 

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine