13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Koprski policisti se soočajo z migrantskim navalom

V zadnjih štiriindvajsetih urah so bili policisti Policijske uprave Koper soočeni z več primeri ilegalnih prestopov slovenske državne meje.

Ob 6. uri so policisti na Rakitovcu prijeli sedem tujcev, ki so vsi državljani Afganistana (dva odrasla in pet otrok) in so prišli v Slovenijo nelegalno. Nastanjeni so bili v Azilni dom.

Niti eno uro pozneje, ob 6.50 so v Dolnjah pri Jelšanah prijeli tri ilegalne prebežnike, državljane Sirije, Maroka in Jemna. Vsi so zaprosili za azil.

Čez deset minut, ob 7. uri, so policisti v Vrbovem pri Ilirski Bistrici izsledili vozilo, s katerim je voznik prevažal državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Ilegalni migranti so bili odpeljani v Center za tujce, za voznika, državljana Hrvaške, pa je bilo odrejeno pridržanje, saj mu grozi kazenska ovadba.

Ob 7.37 so v Brezovici pri Gradinu policisti izsledili še tri državljane Sirije in državljana Kuvajta. Vsi štirje so zaprosili za azil.

Slabo uro in pol pozneje, ob 9. uri, je bil v Ilirski Bistrici prijet državljan Sirije, ki je prav tako zaprosil za mednarodno zaščito.

Včeraj zvečer ob 22.17 so na Sušaku prijeli ileganega migranta, državljana Indije, ki bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom. Takoj zatem pa so v Dolnjem Zemonu odkrili še državljana Iraka in dva državljana Pakistana, katere so po zaključenih postopkih že vrnili na Hrvaško.

Danes ponoči, ob 1.30, so policisti prijeli še dva državljana Pakistana pri Ilirski Bistrici, kmalu zatem še dva državljana Sirije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine