4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Konstrukt se naročnikom podira

»Ne morem verjeti, da je (tožilka Blanka Žgajnar, op. p.) resnično imela pogum, da je zahtevala odstranitev tega sodnika (Zvjezdana Radonjića, op. p.) po tem, kar je zadnja sodnica (Špela Koleta) storila dr. Milku. Ne išče pravice ali resnice, igra se igro in pozablja, da to počne z življenjem nedolžnega človeka!« je tvitnila mednarodna opazovalka za človekove pravice Michelle Laura Kling kot odgovor na novico, da Žgajnarjeva v primeru Novič zahteva izločitev sodnika Radonjića zaradi videza pristranskosti. O zahtevi zdaj odloča predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik (!).

Zakaj tak manever? Odgovor se je ponudil na Twitterju: »Zakaj odločanje o izločitvi sodnika Radonjića v zadevi #Novič traja tako dolgo? Ker udbomafija zahteva njegov umik zaradi tega, ker je prevečkrat pokazal s prstom na Stephana in druge možne storilce.« Tistega libanonskega kemika s francoskim državljanstvom, ki ne trzne niti z očesom, ko posluša prisluhe, kako je naročal umor dr. Janeza Plavca.

Da ima tožilka Žgajnarjeva pravi pedigre, je javna skrivnost, a kdo je odvetnik oškodovanke Tatjane Skubic Jamnik, Miha Kunič? Slednji namreč kot dokazne predloge vlaga v spis kar (naročene!?) članke Mladine, ki jih podpisuje Borut Mekina. Tisti Mekina, ki je v evropskem parlamentu branil vpletene v #IranNLBgate glede pranja milijarde dolarjev iranskega denarja za financiranje terorizma. Naj se vrnem k Mihi Kuniču. Je sin Jožefa Kuniča, slavnega diplomata (Iran, Francija) in ljubljanskega mestnega svetnika, ki je glasoval proti podelitvi častnega meščanstva Borisu Pahorju.

Wikipedija še piše, da so se na pobudo Jožefa Kuniča »1. marca 2011 v knjižnici srečali nekateri člani LDS, Liberalne akademije in Liste Zorana Jankovića. Slednjo sta zastopala Aleš Čerin in Mitja Meršol. Med predstavniki LDS pa je bila Zdenka Cerar, ki je vseskozi veljala za izpostavo bivšega predsednika Milana Kučana«. Indični krog je sklenjen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine