4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Komisarka za človekove pravice Sveta Evrope (s komunističnimi koreninami) Dunja Mijatović se je pajdašila z islamisti, danes pa podpira nezakonite migracije in modruje o medijski svobodi

Minuli petek je komisarka za človekove pravice Sveta Evrope Dunja Mijatović Slovenijo označila za eno od držav, v katerih prihaja do pritiskov na novinarje in nesprejemljivih posegov v pravico javnosti do obveščenosti. Slovenija se je tako znašla v neslavni družbi – v skupini držav z Madžarsko, Rusijo, s Turčijo, Češko, z Romunijo, Azerbajdžanom in še nekaterimi.

Seveda gre za popolno neumnost, saj pri nas kvečjemu novinarji dominantnih levičarskih medijev pritiskajo na vlado s pomočjo nacionalne RTV Slovenija in s pomočjo laži ter manipulacij (primer je oddaja Tarča), izvajajo nad njo pravi medijski pogrom. Da o levičarskih biltenih, kot je revija Mladina, sploh ne govorimo …

In kdo je Dunja Mijatović? Je hči Tatjane Ljujić Mijatović, ki je bila srbska predstavnica v predsedstvu BiH od leta 1992 do 1996. Ustoličil jo je Alija Izetbegović. Leta 1993 je bila veleposlanica BiH pri OZN in namestnica predsednika mestnega sveta Sarajeva ter namestnica predsednika sveta za izobraževanje pri zveznem ministrstvu za šolstvo v Sarajevu.

Zanimivo je, da je Tatjana Ljujić Mijatović članica Srbskega civilnega sveta v BiH, za katero je vodja ekipe za usklajevanje preiskav vojnih zločinov in pogrešanih civilistov Republike srbske Staša Košarac izjavil, da ne more govoriti v imenu srbskega naroda, ker ta nikoli ni obsodil zločinov nad srbskimi civilisti.

Omenil je še, da so ljudje okrog tega sveta celotno vojno v BiH preživeli v službi Alije Izetbegovića, zato je mogoče reči, da je njen status med Srbi podoben statusu Željka Komšića med Hrvati. Se pravi, da gre v bistvu za levičarske izdajalce tako srbskih kot hrvaških nacionalnih interesov, ki delajo v interesu muslimanske večine v BiH.

Dedek Dunje Mijatović je bil med drugo svetovno vojno visoki poveljnik v partizanskem komunističnem gibanju.

Mijatovićeva je pri 34 letih ustanovila Regulacijsko agencijo za komunikacije v BiH. Leta 1987 je končala podiplomski študij v Sarajevu, zatem je magistrirala iz evropskih študij na Univerzi v Sarajevu, Sussexu, Bologni in na Londonski ekonomski šoli.

Že leta 1998 je bila ena od ustanoviteljic regulatorne agencije za komunikacije v BiH, leta 2015 pa je dobila medaljo Charlemagne, ki »priznava prispevek osebe v medijih v procesu evropskega združevanja in razvoja evropske identitete«.

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je Dunjo Mijatović v začetku leta 2018 izbrala za novo komisarko Sveta Evrope za človekove pravice kot kandidatko BiH.

Položaj je prevzela 1. aprila 2018. Za položaj je takrat neuspešno kandidiral tudi slovenski pravosodni minister Goran Klemenčič …

Poznavalci tako za Dunjo Mijatović pravijo, da deluje v interesu levičarskih organizacij, ki podpirajo multikuturno uničevanje Evrope in t. i. odprto družbo, ki jo zagovarja razvpiti ameriški milijarder George Soros.

Zato se ne čudimo, če se tako zavzema za nezakonite migrante in napada nekatere evropske vlade, ki izrazito nasprotujejo ilegalnim migracijam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine