10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Kolumna Aleksandra Ranta v novi Demokraciji: Koalicija sovraštva in strahu

No, pa se je začelo. Iz vseh tvitov in objav nekdanjih koalicijskih partnerjev namesto programa veje sovraštvo. Sovraštvo do SDS, sovraštvo do Janeza Janše, sovraštvo do vseh ljudi, ki si želijo sprememb. Levica, ki je zapeljala državo še bliže prepadu, se zdaj brutalno znaša nad vsemi, ki mislijo, da ni dobro opravila svojega dela. Če ima kdo povedati kaj čez zdravstvo ali pravosodje, se namesto ponižnih krivcev obnašajo kot arogantni najstniki. Iz njih pa veje še eno čustvo. Strah. Strah, da bodo po vseh teh letih goljufanja državljanov ostali na suhem, da bodo brez oblasti, brez moči. Da bodo morda morali nekoč odgovarjati za svoja dejanja pred sodiščem.

 

Medtem pa je na desnici čutiti mir. Programe predstavljajo dobro (v nasprotju z mnogimi na levici jih dejansko imajo), vodijo poštene kampanje, ljudi prepričujejo na neagresivne načine. Voditelji strank so umirjeni. Tako Janša kot tudi Tonin ne delujeta prepirljivo in se ne petelinita, kot to počnejo Židan, Cerar in Erjavec. Kdaj ima uide kakšna navihana, ker se ob tem, kar izustijo levičarji, ne moreta zadrževati. To pa je vse.

In sedaj smo postavljeni pred dejstvo, da nam desnica ponuja program in trezno vodstvo, levica pa sovraštvo, prepirljivost in strah. Koga boste volili? Boste volili elite, ki že vse od osamosvojitve naprej bašejo svoje žepe z denarjem, ali boste volili politike, ki so vladali Sloveniji v času najboljših let?

Kolumna je v celoti objavljena v novi številki Demokracije!

Zadnje novice

Sorodne vsebine